Britská princezna Kate se ve čtvrtek poprvé od ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti. V Southportu se s princem Williamem setkali s rodinami tří dětí, které tam zemřely při červencovém útoku nožem, uvedl zpravodajský web BBC News.

Manželský pár chtěl svou cestou do místa tragédie na severozápadě Anglie vyjádřit „podporu, empatii a soucit s místní komunitou“. Dvojice mluvila nejen s rodinami obětí, ale také se záchranáři, kteří po útoku zasahovali na místě a ošetřovali zraněné děti a s policisty.

Na konci července sedmnáctiletý rodilý Brit nožem zaútočil v tanečním sále plném dětí. Tři děti napadení nepřežily, dalších osm dětí a dva dospělí byli zraněni. Agresor byl na místě zadržen a byl obviněn z vraždy a pokusu o ni. Po vraždě dívek vypukly v Southportu a v dalších městech po celé Británii nepokoje vyvolané internetovými příspěvky, které mylně označily za pachatele islamistického migranta.

Dvaačtyřicetiletá Kate v lednu podstoupila operaci břicha a v březnu oznámila, že se léčí s rakovinou. Od té doby se na veřejnosti objevila jen výjimečně, na přehlídce u příležitosti červnových oslav narozenin krále Karla III. a v červenci na finále mužské dvouhry na tenisovém Wimbledonu. Kate v září oznámila, že ukončila chemoterapii a ještě letos se objeví na několika veřejných akcích.

Podíl.
Exit mobile version