Aktualizace: 23.05.2024 20:21

Praha – Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Na síti X to dnes večer oznámila prezidentská kancelář. Více informací Hrad zveřejní, až je bude mít k dispozici.

Dvaašedesátiletý Pavel je známý svou zálibou v jízdě na motorce, které se nevzdal ani po loňském zvolení do prezidentské funkce. Generál ve výsluze je známý svou dobrou fyzickou kondicí, letos v únoru například seskočil padákem, během návštěv krajů se rád vydává na horské túry.

V dubnu se prezident zranil v obličeji při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal při dvoudenní návštěvě Zlínského kraje. K drobné tržné ráně u obočí přišel při střelbě dlouhou zbraní s optikou, zranění tehdy nevyžadovalo lékařské ošetření.

Pavel ještě před inaugurací absolvoval lékařské vyšetření v ÚVN, zprávu o svém zdravotním stavu poté zveřejnil krátce před nástupcem na Pražský hrad. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.