Aktualizace: 22.02.2024 00:03

Praha – Pražští zastupitelé dnes projednají rekonstrukci Divadla na Vinohradech. Do oprav historické budovy a jejího vybavení město vydá téměř tři miliardy korun. Na programu zasedání je také transformace Domu národnostních menšin a Integračního centra Praha na příspěvkové organizace, dotace v kultuře nebo vybudování stanoviště záchranné služby na Zbraslavi.

Rekonstrukci Divadla na Vinohradech plánuje město několik let. Důvodem oprav a rozšíření divadelních prostor je špatný technický stav budovy. Kromě tendru na stavebníka za 2,7 miliardy korun vypíše rovněž zakázku na stavební dozor. Oprava by poté měla vyjít na asi 2,9 miliardy Kč. Divadlo, které je příspěvkovou organizací hlavního města, bylo postaveno v roce 1907 a dosud nebylo opraveno.

Praha plánuje změnit formu Domu národnostních menšin z obecně prospěšné společnosti na příspěvkovou organizaci. Městští radní souhlasili s přidělením peněz domu, stejně tak Integračnímu centru Praha, které rovněž poskytuje služby zaměřené na národnostní menšiny.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.