Aktualizace: 1.02.2024 12:31

Praha – Z Letiště Václava Havla Praha dnes v 10:20 odstartoval první let nové charterové linky z Prahy do Abú Zabí. Linku bude pro skupinu Der Touristik, na českém trhu zastřešující cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours, obsluhovat dopravce Smartwings letounem Boeing 737 MAX pro 189 pasažérů. Do hlavního města Spojených arabských emirátů (SAE) bude dopravce až do začátku května létat jednou týdně, každý čtvrtek v 10:20. Novináře o tom dnes informovali zástupci Letiště Praha a skupiny Der Touristik.

Emiráty jsou podle ředitele leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslava Filipa u českých cestujících velmi oblíbené. „V uplynulém roce využilo leteckého spojení mezi SAE a Prahou více jak 100 tisíc cestujících. Nové spojení do Abú Zabí tak rozšíří nabídku o další zajímavou destinaci z Letiště Václava Havla Praha,“ řekl.

SAE jsou podle mluvčího Der Touristik Jana Bezděka dlouhodobě nejoblíbenější exotickou turistickou destinací. Aktuálně se z Prahy dá přímým letem dostat ještě do destinací Rás al-Chajma a Dubaj, nová linka do Abú Zabí je třetí. „Na tom dnešním letu bylo 183 pasažérů. Věříme, že takhle naplněné budou i ty další lety,“ řekl.

Abú Zabí je podle Bezděka ideální destinací pro Čechy, kteří kromě pobytu na pláži hledají zážitky i mimo hotelový resort. „Zábavní parky, světově proslulé sbírky umění, moderní architektura nebo vynikající gastronomie to vše najdou na jednom místě právě v Abú Zabí,“ řekl. Rás al-Chajma je podle něj spíše plážová destinace, Dubaj světová metropole. „Abú Zabí nabízí kombinaci obojího,“ dodal.

Hlavní a největší město SAE Abú Zabí je podle Der Touristik jedno z nejbezpečnějších měst světa. Cestující tam mohou navštívit například Velkou mešitu šejka Zayeda s celkovou rozlohou 12 hektarů a 82 kopulemi nebo devět kilometrů dlouhou pláž Saadiyat Beach s bílým pískem. Navštěvovaná je také galerie Louvre Abu Dhabi. Abú Zabí je známé i svými zábavními parky, například Ferrari World, Yas Water World nebo Warner Bros Park.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.