V centru Berouna v noci hasiči zasahovali u rozsáhlého požáru několikapatrové budovy pekáren. Město uvedlo, že podle prvních odhadů byla příčinou technická závada a bude se dále vyšetřovat. Způsobenou škodu odhadli hasiči na 50 milionů korun. Kvůli požáru muselo být evakuováno 54 lidí. Oheň se podařilo lokalizovat před půlnocí.

Kvůli požáru bylo evakuováno 54 lidí a při zásahu se zranilo pět hasičů. Mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička v neděli před půlnocí řekl, že se jedná o lehčí zranění, jako vymknutý kotník či pořezání.

Kvůli požáru byl uzavřen most přes Berounku, v pondělí ráno však město na sociální síti oznámilo, že je již opět zcela průjezdný pro veškerou dopravu.

Střecha několikapatrové budovy začala hořet v neděli krátce před 18:00. Kvůli požáru hasiči krátce po 19. hodině vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Krátce před desátou večer pak hasiči na síti X informovali, že po propadu střechy likvidují ohniska požáru. „Zásah nám bohužel komplikuje nestabilita vnějšího pláště budovy směrem k výrobní části objektu,“ sdělili. Krátce před půlnocí dodali, že byl požár lokalizován a počet jednotek na místě se snižuje.

V pondělí před druhou hodinou ranní byl poplach snížen na první stupeň. „Na místě zůstává na dohlídku objektu jednotka Beroun,“ sdělili hasiči na síti X.

Podíl.