Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 22:12

Hradec Králové – Hokejový brankář Michal Postava si ve svém druhém startu v extralize dočkal premiérové výhry. Dvaadvacetiletý gólman spolehlivým výkonem pomohl brněnské Kometě k vítězství na ledě Hradce Králové. Dvaadvacetiletý gólman v rozhovoru s novináři řekl, že věří, že se mu bude dařit i nadále.

Postava přišel do Brna v letní přestávce, šanci mezi českou elitou si vysloužil skvělými výkony v prvoligovém Přerově. „První výhra je pěkná. Počítám, že to v kabině budu mít asi lehce dražší,“ usmíval se Postava po vítězství Komety 2:1. „Doufám, že to takhle půjde dál a budu se odrážet jenom nahoru,“ doplnil.

Psychicky mu pomohl už úvodní duel proti Liberci. Ač v něm ještě k bodům nepomohl, výkonem při debutu zaujal. „Musím uznat, že v prvním zápase jsem byl nervózní. Premiéru už jsem chtěl mít za sebou. Pak už jsem se oklepal a teď jsem se dostal do tempa, které bych chtěl,“ kvitoval Postava.

Brankářské tempo v utkání proti Mountfieldu chytl hned v úvodní třetině, kdy si domácí vytvořili řadu velkých možností. „Řekl bych, že první třetina i rozhodla. Stav 1:1 pro nás byl ideální, nedostali jsme další góly, které by nás položily. Byl to vyrovnaný zápas, oba týmy měly šance a jsem rád, že jsme nakonec dali gól navíc,“ řekl Postava k rozdílové brance Lukáše Cingela ze 30. minuty.

Vedení 2:1 pak už Jihomoravané bránili výborně a přes emoce ve třetí části ho udrželi do konce. „Řekli jsme si, že už nechceme zbytečně propadávat jako na začátku. Chtěli jsme se soustředit hlavně na to, abychom nedostali gól, a nějaké šance se objeví,“ popisoval brankář, jenž byl v utkání Kometě oporou. „Každým zákrokem se můžu posouvat a víc a víc si věřit,“ komentoval skromně své představení.

V minulém ročníku ovládl Michal Postava brankářské statistiky druhé nejvyšší soutěže, úspěšnost zákroků vytáhl nad 94 procent. Za tímto číslem jen těsně zaostává i teď mezi extraligovou konkurencí, byť dva zápasy pochopitelně ještě nejsou relevantním měřítkem. Mladík nicméně působí v brance velmi klidným dojmem a nepřipouští si tlak tradičně náročného brněnského publika.

„Ani si ho nemůžu připouštět, zbytečně bych se tím dostával do nervózních situací. Jsem rád, že tu můžu být, a budu rád za každou minutu. Budu se snažit chytat, co nejlépe to půjde,“ slíbil. A recept na to, aby si ho fanoušci rychle oblíbili, zná dobře. „S lepšími statistikami a hlavně výhrami to určitě půjde lépe,“ zakončil s úsměvem.

Podíl.
Exit mobile version