Komerční prezentace Aktual.: 18.10.2024 21:23

České Budějovice – Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 12. kole extraligy v souboji dvou nejhůře postavených týmů tabulky Plzeň 2:1. Poslední Indiáni na jihu Čech vedli, přesto si připsali šestou porážku za sebou. Získali za tu dobu jediný bod. Vítězný gól dal v čase 54:41 obránce Will Reilly.

První zásah si připsal po pár sekundách domácí brankář Strmeň a také další minuty nasvědčovaly, že Plzeň vstoupila do boje s větší motivací. V domácích barvách se osmělil ke střele až ve čtvrté minutě Přikryl a po Tomanově akci neúspěšně zakončoval Valský. Hosté získali vedení po hrubé chybě Koláčka při rozehrávce z vlastního pásma, z úniku se prosadil Matýs.

Brzy nato zahrozil Lalancette u levé tyčky. Při trestu Söderlunda si Jihočeši počínali laxně a paradoxně musel častěji zasahovat Strmeň. Postupem času domácí přidali. Nebezpečnou akci vymysleli Přikryl a najíždějící Štencel, ale neprosadili se, stejně jako nikým nehlídaný Kachyňa, jenž pálil z levé strany.

Devět sekund před první sirénou Českobudějovičtí dotlačili puk za brankovou čáru a sudí po dlouhém zkoumání gól uznali. Západočeši reagovali trenérskou výzvou a po dalším prohlížení záznamu byla branka odvolána kvůli nedovolenému bránění plzeňskému brankáři.

Ve druhé části převzali iniciativu hráči Motoru. Příležitosti však nevyužili Toman a Gulaš, podobně se vedlo v brejku Holešinskému. Hrozili také Kubík a Přikryl, hosté se neprosadili v přečíslení tři na dva. Krátce po polovině základní hrací doby mohl zblízka navýšit skóre nový plzeňský kapitán Lev, ale Strmeň byl na místě.

Potom usedl na trestnou lavici Schleiss, po dvou sekundách ho doplnil Piskáček a domácí uzamkli bránící trojici v obranném pásmu. Po několika marných pokusech trefil Reilly tyčku a vyrovnání zařídil Gulaš, který mocně napřáhl na levém kruhu a nedovolil Malíkovi zareagovat. Při následném vyloučení Kubíka ostřelovali Plzeňané budějovickou branku, ale pokaždé našli jen Strmeňovy chrániče.

Urputná třetí třetina nabídla tuhý boj o každou píď ledu, ve kterém ani jedna strana nepouštěla druhou do výraznějších příležitostí. Neujala se střela švihem z hole Olesena, ani pokus Kondelíka z těžkého úhlu. Českobudějovičtí zvyšovali tlak, znovu střílel Olesen, ale v jednom z mála protiútoků zahrozil také Matýs.

Potom šel za katr Lalancette za špatně zahrané vhazování a obránce Reilly v přesilovce ranou z pravého kruhu zařídil obrat ve skóre. Plzeňští v závěru zamkli své hostitele v jejich pásmu a sáhli k power play. Obětaví domácí ale výsledek udrželi.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Hanzlík (České Budějovice): „Bylo vidět, co to dělá s oběma týmy, když do výkonu vstoupí psychika. Plzeň se s tím vypořádala dřív a potrestala naši chybu. Našim hráčům jsme nemohli upřít snahu, ale bylo to bez lehkosti. Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, nakonec jsme si pomohli přesilovkami.“

Václav Pletka (Plzeň): „Z obou stran to byl bojovný zápas. Zároveň bylo patrné, že oba týmy nejsou v nejlepším rozpoložení. Kluci makali, bojovali. Bohužel jsme měli několik vyloučených a přesilovky rozhodly zápas ve prospěch soupeře. Musíme dál bojovat na krev.“

Banes Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Gulaš (Pech, Kubík), 55. Reilly (Štencel, Kondelík) – 7. Matýs (Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Barek – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváků: 5935.

Sestavy:

České Budějovice: Strmeň – Vráblík, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Reilly, Pýcha – Gulaš, Kondelík, O. Kovařčík – Kašlík, Pech, Olesen – Valský, Toman, M. Beránek – Kubík, Koláček, F. Přikryl. Trenér: Čihák.

Plzeň: N. Malík – Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Pšenička, Piskáček – Lev, Lalancette, Söderlund – Holešinský, Klepiš, Schleiss – Matýs, Mertl, D. Simon – Šiler, Pitule, T. Urban. Trenér: Jandač.

Podíl.
Exit mobile version