Aktualizace: 23.05.2024 12:59

Praha – ražští policisté zatím při hokejovém mistrovství světa odhalili 600 falešných či mnohonásobně prodaných vstupenek se škodou dva miliony korun. Z podvodu doposud obvinili tři lidi, dva z nich na falšování vstupenek spolupracovali. Na tiskové konferenci to dnes uvedli šéf pražské policie Petr Matějček a vedoucí pražského oddělení kybernetické kriminality Václav Písecký.

Oběťmi podvodů se v hlavním městě stali zejména Češi, podvedených fanoušků ze zahraničí bylo jen malé množství. Nejvíce falešných vstupenek policisté zachytili při zápase českého výběru s Kanadou, a to 250. Nejvyšší škodu u jednotlivce zatím evidují u muže, který za nepravé vstupenky zaplatil 52.000 korun.

Dva z obviněných pocházejí z Prahy. Muži ve věku 31 a 30 let se podle policie při výslechu přiznali k tomu, že na základě jedné originální vstupenky vytvořili falzifikáty, které poté nabízeli na inzertních portálech a osobně je předávali zájemcům v Praze, Středočeském kraji a Plzni. Falešné lístky prodávali za 3000 až 4000 korun, celkem si vydělali 300.000 až 400.000 Kč. Část peněz stihli kriminalisté zajistit.

Třetím obviněným je třicetiletý Jihočech, který podle policistů provádí podvody s falešnými vstupenkami na sportovní a kulturní akce již několik let. Podvedení lidé pocházejí z celé země, kriminalisté tak budou stíhání postupně rozšiřovat o další skutky.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.