Události v regionech: Napadení dětí v Husinci (zdroj: ČT24)

Rodiče chlapce a dívky, které měl v neděli odpoledne napadnout v Husinci na Prachaticku muž, podali trestní oznámení. Děti skončily v nemocnici. Podle rodičů je možným pachatelem bývalý starosta obce. Ten se k případu nevyjádřil.

K incidentu mělo dojít v neděli odpoledne u řeky Blanice, nedaleko azylového domu. „Házeli si s míčem o strom a trefili vodníka, kterého pán ručně vyřezával. To ho asi naštvalo, vyběhl na ně a začal je mlátit,“ popsala matka napadeného dítěte Iveta Truhlářová.

Chlapec i dívka skončili v nemocnici. Na případ upozornilo vedení Azylového domu Rybka, ze kterého jedno z dětí pochází. „Ty děti to mají hrozně těžké. A když jim ještě někdo naloží fyzicky, tak si myslím, že to je opravdu špatně. Nechci, aby se to zametalo pod koberec,“ řekla ředitelka Azylového domu Rybka Eva Dvořáková.

„Má zablokovanou krční páteř, zjistili to včera v budějovické nemocnici,“ řekla matka dítěte. „Cokoliv by mohl teď udělat pro to, aby mohlo být trošku líp. Ale on se k tomu nemá ten člověk. To je prostě špatně,“ poznamenal otec druhého dítěte Radek Bureš.

Útoku se měl podle rodičů dopustit bývalý starosta Husince Ludvík Friedberger. Redaktor České televize ho v místě bydliště zastihl. Bývalý starosta nejprve slíbil, že se vyjádří, pak už ale neotevíral.

„Na zastávku nechce chodit, aby nastoupil do autobusu do školy. Já nevím, co s tím budu dělat,“ řekl otec dítěte.

„Muž měl dokonce děti napadnout klackem nebo dlouhou větví, kterou jsme na místě také zajistili. Případ policisté šetří jako přestupek,“ řekla policejní mluvčí Martina Joklová. Policie hledá svědky incidentu. Ti se mohou ohlásit přímo na obvodním oddělení v Prachaticích nebo přes tísňovou linku 158.

Podíl.
Exit mobile version