Aktual.: 20.09.2024 20:38

Praha – Policie v polovině září zadržela dvaadvacetiletého muže, který podle nich zavraždil devatenáctiletou dívku. Její tělo našli kriminalisté v rodinném domě v Praze 10, kde s mladíkem žila. Policisté muže obvinili z vraždy, za kterou mu v případě odsouzení hrozí až dvacetiletý trest vězení. Novinářům to dnes řekla mluvčí pražské policie Kristýna Zelinková. Obviněného muže soud poslal do vazby, uvedla večer mluvčí.

Pohřešování dívky nahlásila podle mluvčí její sousedka v druhé polovině srpna. Žena dívku dva týdny neviděla a v jejím domě neustále štěkal pes. Kriminalisté se začali případem zabývat. „V rámci trestního řízení byla nařízena domovní prohlídka, která byla provedena počátkem září. Během té prohlídky jsme našli mrtvé tělo poškozené,“ uvedl vyšetřovatel Jiří Hacker.

Podle policie se v době zmizení mladé ženy odehrálo na jejím účtu několik podezřelých transakcí. Zaměřili se proto na její blízké okolí. Hlavním podezřelým se stal dívčin bývalý přítel, se kterým v Praze 10 žila. „Obviněný se částečně doznal, že má podíl na smrti poškozené,“ řekl Hacker.

Muže zadržela zásahová jednotka.

Podíl.