Aktualizace: 16.06.2024 16:39

Hradec Králové – Policie na čtyřdenním festivalu Rock for People v Hradci Králové, který skončil v noci na dnešek, řešila především přestupky v dopravě a krádeže mobilních telefonů. Policie nezaznamenala narušení veřejného pořádku či jiné větší problémy. Dnešní odjezd návštěvníků festivalu byl plynulý a bez komplikací. ČTK to řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Za celou dobu festivalu, který podle pořadatelů navštívilo asi 40.000 lidí, posílené policejní hlídky zkontrolovaly stovky osob a vozidel. „Převážně v dopravě policisté zjistili téměř 100 přestupků. Zjistili také dva trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, a to u opilých řidičů,“ uvedla mluvčí.

Policie také přijala téměř 20 oznámení o krádežích. Převážně se jednalo o ukradené telefony, nahlášena byla i krádež hodinek a kamery. Policie zaznamenala i dvě falešné vstupenky se škodou téměř 6000 korun.

Rock for People se konal ve festivalovém Parku 360 na letišti v Hradci Králové. Letošní 29. ročník festivalu nabídl na osmi pódiích přes 130 kapel a další desítky umělců nehudebního programu. Ve středu a ve čtvrtek vystoupily hlavní hvězdy festivalu, britská skupina The Prodigy a americká skupina The Offspring. Na festival zavítala i hollywoodská hvězda Keanu Reeves s kapelou Dogstar, kde hraje na baskytaru.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.