Komerční prezentace Aktual.: 12.10.2024 07:27

Berlín – Požár tankeru Annika, který vzplál v Baltském moři u německých břehů, je uhašen. V noci na dnešek byl tanker odtažen do mezinárodního přístavu v Rostocku, kde se podle úřadů podařilo oheň definitivně udusit, oznámila dnes brzy ráno agentura DPA.

Příčina požáru na 73 metrů dlouhém tankeru Annika zatím není jasná. Na lodi byl podle bulvárního deníku Bild slyšet výbuch. Plavidlo se nacházelo mezi přímořskými letovisky Kühlungsborn a Warnemünde. Podle ministerstva životního prostředí spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko z tankeru v době nehody žádné kapaliny neunikly.

Sedm členů posádky, kteří se nadýchali kouře, se podařilo dostat do bezpečí. Byli převezeni do nemocnice na preventivní vyšetření, odkud byli později propuštěni. Podle Ústředního velitelství pro námořní mimořádné události bylo na uhašení požárů a odtažení tankeru nasazeno asi 120 lidí. Podle místního listu Ostseezeitung se na lodi nacházelo 640 tun topného oleje a malý počet personálu. Loď byla podle listu tedy „prakticky prázdná“.

Podíl.
Exit mobile version