Záplavy v Moravskoslezském kraji mají už tři oběti. Přibyli dva mrtví v Krnově, informoval v pondělí po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje hejtman Josef Bělica (ANO). Jedna oběť podle něj byla v bytě, který byl úplně zaplavený, další mimo něj. Už v neděli našli mrtvou ženu v říčce Krasovce.

„Máme tři potvrzené oběti při povodních v rámci Moravskoslezského kraje. Je to žena z Bruntálska a v Krnově jsme v pondělí našli dvě osoby, dva muže. Jeden muž byl v bytě, který byl zcela zatopen. Když opadla voda, tak byla nalezena mrtvola tohoto muže. Jeden muž byl nalezen v místním potoce,“ uvedl policejní ředitel Tomáš Kužel.

„Dvě osoby jsou pořád ještě pohřešovány, zatím jsme je nenašli, takže můžeme předpokládat cokoli,“ doplnil.

Podle něj policie nyní začne více střežit lokality, kde už voda opadla. Jsou sice přístupné, ale evakuovaní lidé se tam zatím nemohli vrátit a obydlí jsou opuštěná.

„Máme k dispozici i vrtulník, který nám v tomto pomáhá. Jednak dělá rekognoskaci terénu z hlediska silnic, ale také nám pomáhá odhalovat pachatele trestné činnosti,“ dodal Kužel. Policie už totiž v Ostravě zaznamenala rabování. „Na čerpací stanici v Přívoze došlo ke krádeži věcí, které tam byly. Šlo o alkohol a cigarety a nějaké potraviny.“

Podíl.