Aktualizace: 3.03.2024 12:18

Kyjev – Počet obětí ruského útoku na obytný dům ukrajinskou Oděsu z noci z pátku na sobotu stoupl na deset. Oznámil to dnes šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper poté, co záchranáři našli další těla, naposledy matky a dítěte. Také v noci na dnešek musel být v několik oblastech napadené země vyhlášen letecký poplach.

Útok drony na přístavní Oděsu v sobotu způsobil zřícení části několikapodlažního bytového domu, v jehož troskách během dne záchranáři postupně nacházeli jednotlivé oběti. Na dnešek byl v Oděse vyhlášen den smutku.

„Tělo dalšího mrtvého nemluvněte bylo právě nalezeno vedle těla ženy. Podle předběžných odhadů dítěti nebyl ani rok. Záchranáři pokračují v prohledávání sutin,“ uvedl Kiper na platformě Telegram. Úřad ukrajinského generálního prokurátora uvedl, že osmiměsíční dítě je jedním ze tří dětí, které při útoku zahynuly.

Ještě v noci na dnešek ukrajinské úřady uváděly osm obětí útoku v Oděse. Podle Kipera jimi byli tři muži ve věku 35, 40 a 54 let, dvě ženy ve věku 73 a 31 let a dvě děti. ve věku čtyři měsíce a tři roky.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.