Nadcházející pracovní týden bude sychravý, většinou bude zataženo a deštivo, ještě v úterý, stejně jako v pondělí, se mohou ráno objevovat četné přízemní mrazy, vyplývá z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Vyčasit a oteplit by se podle meteorologů mělo o víkendu.

„Přízemní teploty se ráno pohybují většinou od plus tří do minus tří stupňů Celsia,“ uvedl v pondělí ČHMÚ na síti X. Přes den má být oblačno až zataženo, jen na na východě a severovýchodě ještě převážně polojasno. Odpoledne a večer se na západě a jihozápadě objeví podle meteorologů místy slabý déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupají zřejmě na dvanáct až šestnáct stupňů Celsia, v tisíci metrech na horách bude kolem osmi stupňů Celsia.

Podobný ráz počasí předpokládají meteorologové i v úterý. Nejnižší noční teploty mají být mezi devíti až pěti stupni Celsia, na východě a severovýchodě pět až jeden stupeň Celsia. „Na východě a severovýchodě se vyskytnou četné přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu,“ upozornili.

V druhé polovině týdne se přeháňky a déšť objeví podle předpovědi na většině území. V sobotu pak má být zpočátku oblačno, od neděle už polojasno. Nejvyšší denní teploty se postupně dostanou nejspíš až ke dvaceti stupňům Celsia.

Předpověď počasí (30. 9. 2024) (zdroj: ČT24)

Podíl.