Komerční prezentace Aktual.: 24.10.2024 00:13

Manchester – Trenér Lars Friis byl spokojený s tím, jak fotbalisté Sparty odehráli první poločas utkání třetího kola ligové fáze Ligy mistrů na hřišti favorizovaného Manchesteru City, po němž prohrávali 0:1. Po druhé inkasované brance se však podle něj ukázal obrovský rozdíl mezi oběma týmy. Letenští nakonec utrpěli debakl 0:5. Autora dvou branek Erlinga Haalanda, jenž zaznamenal první gól akrobatickým zakončením patou, označil Friis za prvotřídního hráče. Řekl to na tiskové konferenci.

Pražané v souboji dvou úřadujících mistrů svých zemí nezačali dobře a už po dvou a půl minutách prohrávali po brance Phila Fodena. „Po prvním gólu se mi honila hlavou hodně věcí. Jsem celkem spokojený s první půlí, jak jsme si s ní poradili. Měli jsme v ní pološance, které jsme si přáli. Nevyužili jsme je. Měli jsme pár brejků. Věděli jsme, že bude těžké si z otevřené hry něco vytvořit,“ uvedl Friis.

Utkání se definitivně zlomilo v rozmezí 58. až 68. minuty, kdy domácí třikrát udeřili. V závěru pak přidali pátou trefu. „Po úvodní brance to bylo slušné, po druhé už panoval obrovský rozdíl prakticky v každém ohledu. Nemůžu kluky vinit, hráli jsme proti nejlepšímu týmu a hráčům na světě,“ mínil osmačtyřicetiletý Dán.

Na 2:0 zvýšil Haaland. Norský kanonýr skóroval ve vzduchu patou, přestože byl zády k brance. „Do té doby jsme ho docela dobře bránili, za to musím kluky pochválit. Co k jeho zakončení říct? Už před utkáním jsem ho chválil. Je to prvotřídní hráč, možná nejlepší, který dává všechny možné typy gólů. Těžko se brání. Ukázal, co jsme věděli. Myslím si, že jsme ho slušně bránili, ale pak se najednou takhle vynořil a dal takový gól. Prostě světový hráč,“ prohlásil Friis.

Sparta zůstala v Lize mistrů na čtyřech bodech po úvodní výhře 3:0 nad Salcburkem a remíze 1:1 ve Stuttgartu. „Nikdy nemáme radost z takové porážky. Zápas nám dal spoustu zkušeností. Nastoupili jsme proti nejlepšímu týmu a hráčům na světě. Ukazuje to, že máme před sebou ještě pár kroků, abychom se dostali tam, kde chceme být. Tohle je naprostá špička, kterou můžete potkat. Z tohoto pohledu je to dobrá zkušenost,“ řekl Friis.

„O přestávce jsem chválil kluky za to, co předvedli. Musíme jít dál. Podíváme se na zápas ještě jednou nebo dvakrát. Byla to dobrá zkušenost, mohla sice být lepší, ale je těžké hrát s takovým týmem, pokud inkasujete proti takovému týmu velmi brzy. Pak je to těžké,“ podotkl bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

O poločase vystřídal křídelníka Lukáše Haraslína, který se v závěru úvodního dějství držel za zadní stehenní sval. „Pocítil to trochu při poslední akci. Nechtěli jsme riskovat, tak jsme ho vystřídali. Jak je to vážné, vám nemůžu říct, protože to nevím,“ konstatoval Friis.

Podíl.
Exit mobile version