Komerční prezentace Aktual.: 18.09.2024 21:23

Ostrava – Hokejisté Plzně v soutěžní premiéře pod novým koučem Josefem Jandačem dosáhli v úvodním kole nejvyšší soutěže vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Vítkovic. Západočeši dvakrát dotáhli jednobrankovou ztrátu, aby v 62. minutě utkání strhli na svou stranu zásluhou první extraligové trefy ukrajinského obránce Igora Merežka. Premiéra nového trenéra Vítkovic Davida Bruka tak naopak skončila ziskem jednoho bodu.

Vítkovicím nástup do utkání pod novým realizačním týmem vyšel. Už v šesté minutě mohly vést, jenže Roberts Bukarts svou šanci nevyužil. Posléze dostali domácí na rovných 100 sekund výhodu početní výhody pět na tři a jejím závěru se prosadil Abdul, který švihem překonal Malíka a hned v prvním extraligovém utkání za Vítkovice skóroval.

Za necelou půlminutu hala znovu jásala, když Rihards Bukarts podruhé dostal puk za Malíka, ale dle videa tak učinil kopem bruslí a branka neplatila. V závěru první části se nadechovali i Indiáni a jejich vzepětí korunoval ve 21. minutě Simon, který v přesilovce z mezikruží trefil pod břevno.

Plzni to dodalo další kuráž. Mertl a Archambault mohli skóre otočit, ale Klimeš jejich příležitosti zneškodnil. Hosté své momenty k obratu propásli a v 31. minutě naopak po Dujsíkově ztrátě puku za vlastní brankou nabídli gól soupeři: ránu Yetmana ještě Malík vyrazil, ale Nellis z úhlu z těžké pozice dokázal poskakující kotouč z voleje napálit pod břevno a podobně jako Abdul i on zapsal první gól v ostravském dresu.

Hosté i podruhé dokázali dotáhnout. Jejich aktivita v třetí části přinesla několik neproměněných příležitostí včetně Urbanovy tyče v oslabení. Ale v 52. minutě v přesilovce uplatnil důraz na brankovišti Mertl a zasunul puk za Klimeše.

Aktivně hrající Plzeň dokonala obrat v prodloužení, když Klimeše prostřelil zápěstím Merežko a hosté tak získali dva body.

Hlasy trenérů po utkání:

David Bruk (Vítkovice): „My jsme měli dobrý vstup do utkání. Měli jsme tam slušný pohyb, aktivitu a i nějaké šance a také z toho pramenily fauly soupeře. Měli jsme dvě dlouhé přesilovky, dostali jsme pět na tři, pak pět na čtyři a a tam se ten zápas mohl lámat. Měli jsme přidat dva góly, nebyla nám uznána sporná druhá branka. Je škoda, že za stavu 2:1 jsme tam neproměnili také docela dobré brankové příležitosti. První třetinu jsme byli lepším týmem, pak hra byla vyrovnaná a třetí i vzala pro sebe Plzeň. Bohužel jsme zápas ztratili v prodloužení.“

Jiří Veber (Plzeň): „My jsme dnes neměli úplně ideální vstup do utkání. Udělali jsme stupidní fauly a tím jsme dostali soupeře do hry vlastně na celou první třetinu. Pro nás bylo dobré, že domácím neuznali gól na 2:0. Potom ve druhé třetině jsme využili přesilovku a to nám hodně pomohlo. Jsem rád, že jsme pokaždé vedení soupeře dotáhli a v prodloužení jsme zvítězili za dva body.“

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Abdul (Nellis, Košťálek), 31. Nellis (Yetman, Abdul) – 21. D. Simon (Klepiš, Rubins), 52. Mertl (Archambault, Zámorský), 62. Merežko (Holešinský). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Diváci: 4925.

Vítkovice: Klimeš – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, P. Marcel, Mikuš, L. Kovář – Nellis, Yetman, Abdul – P. Zdráhal, Barinka, Bambula – Rihards Bukarts, Hladonik, Roberts Bukarts – Lednický, Claireaux, M. Kalus. Trenér: Bruk.

Plzeň: N. Malík – Rubins, Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Schleiss, D. Simon, Holešinský – Klepiš, Lalancette, Archambault – Söderlund, T. Urban, O. Rohlík – M. Indrák, Mertl, Matýs. Trenér: Jandač.

Podíl.
Exit mobile version