Komerční prezentace Aktual.: 9.10.2024 16:14

New York/Istanbul – Pilotovi společnosti Turkish Airlines se na trase z amerického Seattlu do Istanbulu udělalo špatně. Druhý pilot a kopilot chtěli urychleně přistát, ale jejich kolega zemřel přímo na palubě. Stroj by měl po neplánovaném mezipřistání v New Yorku pokračovat na své trase do Turecka, uvedla dnes stanice BBC.

„Když byla první pomoc poskytnutá našemu kapitánovi v letadle neúspěšná, posádka v kokpitu… se rozhodla nouzově přistát, on ale ještě před přistáním zemřel,“ uvedl mluvčí aerolinií.

Devětapadesátiletý pilot létal u Turkish Airlines od roku 2007. Naposledy na začátku března podstoupil pravidelnou povinnou zdravotní prohlídku, která neodhalila žádné problémy. Příčina jeho smrti nebyla zveřejněna.

Let TK204 startoval ze Seattlu na západním pobřeží USA v úterý v 19:00 (dnes 04:00 SELČ). Pilotovy obtíže začaly, když stroj letěl nad kanadskou arktickou oblastí Nunavut. Jeho kolegové se rozhodli neplánovaně přistát na letišti Johna F. Kennedyho v New Yorku, jak ukazuje záznam na serveru Flightaware.

Podíl.
Exit mobile version