Aktualizace: 16.06.2024 15:39

Čeng-čou (Čína) – Jan Kuf s Veronikou Novotnou obsadili na závěr mistrovství světa v moderním pětiboji v Číně deváté místo ve smíšené štafetě. Do poslední disciplíny se drželi v bojích o medaile, ale střelba jim nevyšla. Závod bez parkuru, který pořadatelé zrušili po silném dešti, vyhrál korejský pár Kim Sun-u, So Čang-wan. Češi z Čeng-čou odjeli s jednou medailí – bronzem z mužských družstev.

Třiatřicetiletý Kuf a o deset let mladší Novotná začali nadějným výkonem v šermu. Připsali si 27 výher a 21 porážek, lepší byly jen tři dvojice. Parkurová část odpadla, protože zaplavené kolbiště nešlo vysušit, a plavání se Čechům povedlo. Získali 312 bodů a byl průběžně třetí. V běhu se střelbou ale Kuf s Novotnou o šanci na pódium přišli. Nasbírali 1068 bodů.

Bronz v týmové soutěži mužů získali v sobotu Martin Vlach, Marek Grycz a Matěj Lukeš. Češi zopakovali medailovou bilanci z minulých dvou MS: loni v Bathu byli třetí v mixu Grycz s Lucií Hlaváčkovou a v roce 2022 v Alexandrii Filip Houška a Matouš Tůma ve štafetě.

MS v moderním pětiboji v Čeng-čou – smíšené štafety:

1. Kim Sun-u, So Čang-wan (Korea) 1116, 2. Ismáílová, M. Elgendy (Eg.) 1110, 3. Adomaitytéová, Puronas (Lit.) 1105, …9. Novotná, Kuf (ČR) 1068.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.