Komerční prezentace Aktualizace: 15.06.2024 16:50

Jičín – Pět lidí bylo před polednem zraněno při havárii závodníka mezi diváky při závodech historických motocyklů Cena města Jičína. Záchranáři dva diváky a závodníka odvezli do nemocnice v Jičíně. Dva diváky ošetřili na místě. ČTK to řekly mluvčí záchranářů a policie Lucie Hanušová a Iva Kormošová.

Závodníka záchranáři převezli do nemocnice s bolestmi zad, hrudníku a nohy. Jeden z převezených diváků měl podezření na zlomeninu nohy a druhý měl povrchové zranění. „Na místo jsme vyslali čtyři pozemní posádky a vrtulník, který nakonec odletěl prázdný,“ uvedla Hanušová.

Cena města Jičína se jezdí na běžných silnicích v Koněvově a Markově ulici a po západním obchvatu města na silnici I/35. Nehoda se podle policie stala u kruhového objezdu, na němž se stýká Koněvova ulice a obchvat.

„Okolnosti nehody vyšetřujeme. Předmětem vyšetřování bude i zajištění pořadatelské služby,“ uvedla mluvčí policie.

Závodů se účastní závodníci s historickými stroji. Nejmladší motocykly jsou zhruba dvacetileté, nejstarší byly vyrobené před druhou světovou válkou. Principem závodu je takzvaná jízda pravidelnosti, kdy závodník je odměňován za to, že jednotlivá kola absolvuje v co nejpodobnějších časech.

Po dobu víkendových závodů jsou ulice i obchvat pro běžnou dopravu uzavřeny a řidiči musejí jezdit objížďkami.

Podíl.
Exit mobile version