Komerční prezentace Aktual.: 4.10.2024 11:00

Hradec Králové – Královéhradecká policie obvinila třiačtyřicetiletou majitelku psa rasy americký bully z ublížení na zdraví. Pes loni v srpnu napadl v lese u obce Vysoká nad Labem cyklistku a začal útočit i na její devítiletou dceru, která jela za ní. Obviněná žena měla svého psa nedostatečně zabezpečeného vadným obojkem a pes navíc neměl ochranný košík, informovala dnes na webu policie. Pes zranil ženu i svědka, který napadené začal bránit.

„Pes se ženě zakousl do stehna a svou vahou ji povalil i s kolem na zem. Přestože majitelka dávala povely, aby pes v útoku přestal a vrátil se k ní, pes nereagoval,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Poté pes začal ohrožovat i dceru napadené ženy. „V tu chvíli se na místě objevil 55letý běžec, který na sebe upoutal pozornost psa. Přestože muže také několikrát kousl, podařilo se mu psa s pomocí majitelky chytit a navléci obojek s vodítkem. Pravděpodobně uchránil dívku před napadením,“ uvedla Kormošová.

Muž i napadená žena poté vyhledali lékařské ošetření. „Běžel jsem lesem a zaslechl volání o pomoc. V tu chvíli jsem uviděl cyklistku, na níž útočil pes. Postavil jsem se mezi ženu a útočícího psa tak, abych zamezil jakýmkoliv jeho dalším útokům. Krátce na to pes zaútočil i na mě,“ uvedl Ondřej Vašátko.

Podle znaleckého posudku způsobená zranění u ženy dosahovala kritérií ublížení na zdraví středního až těžkého stupně, u muže lehkého až středního. Obviněné 39leté ženě hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až rok vězení.

Podíl.
Exit mobile version