Aktualizace: 24.05.2024 16:53

Espinho (Portugalsko) – Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli na turnaji Pro Tour Elite v Espinhu s Australany Thomasem Hodgesem a Zacherym Schubertem 18:21, 17:21, přesto se štěstím postoupili do play off. V zamotané skupině v portugalském přímořském středisku, v níž měly před dnešními závěrečnými duely všechny týmy na kontě po jedné výhře i porážce, obsadili třetí místo a v sobotu je čeká předkolo.

Češi v koncovce prvního setu dotáhli tříbodové manko a za stavu 17:17 mohli jít do vedení, ale nakonec i kvůli několika nevynuceným chybám úvodní sadu prohráli. Ve druhé nasazené dvojky brzy nabraly až sedmibodovou ztrátu a australští kvalifikanti už si náskok pohlídali.

„Australani jsou tým, se kterým bychom neměli prohrávat jednak pravidelně, za druhé nějakým vyšším rozdílem. Bohužel dnes jsme nepředvedli výkon, který by na ně stačil,“ řekl ČTK Perušič. „Měli jsme velmi dobrou možnost bojovat o první místo ve skupině, místo toho jsme se museli bát o samotný postup do play off,“ doplnil.

Výsledky turnaje Pro Tour kategorie Elite v Espinhu

Muži:

Skupina B:

Perušič, Schweiner (2-ČR) – Janus, Tidžan (10-Kat.) 2:0 (23, 18), Cottafava, Nicolai (7-It.) – Perušič, Schweiner 2:1 (11, -12, 13), Hodges, Schubert (15-Austr.) – Perušič, Schweiner (2-ČR) 2:0 (18, 17).

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.