Komerční prezentace Aktualizace: 21.06.2024 19:28

Praha – Prezident Petr Pavel dnes v poledne přijme při pravidelném setkání na Pražském hradě premiéra Petra Fialu (ODS). O dvě hodiny později budou Pavel společně s Fialou jednat také s předsedou opozičního hnutí ANO a bývalým premiérem Andrejem Babišem a s místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem o zahraniční a bezpečnostní politice.

Pavel se naposled s Fialou samostatně sešel na začátku dubna. Hovořili tehdy o výsledku prezidentských voleb na Slovensku, plánech vlády do konce volebního období nebo válce na Ukrajině.

Se zástupci ANO jednal prezident na konci března o důchodové reformě společně s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL). Oznámené výsledky schůzky ale vedly k rozporům, po nichž opoziční subjekt odmítl další jednání v podobném formátu.

S Fialou a Babišem zároveň se Pavel setkal jednou, a to před více než rokem. Hovořili tehdy o blížícím se summitu Severoatlantické aliance (NATO) ve Vilniusu a o obranné dohodě se Spojenými státy. Další summit NATO, který se uskuteční v červenci ve Washingtonu, by mohl být tématem i aktuálního setkání.

Podíl.
Exit mobile version