Aktual.: 18.10.2024 21:50

Pardubice – Hokejisté Pardubic porazili v utkání 12. kola extraligy třinecké Oceláře, když v první vzájemné bitvě od finálové série minulé sezony vyhráli 4:2. Oceláři skórovali jako první, přesto potřetí za sebou nebodovali. Na straně Pardubic zaznamenal Daniel Herčík gól a asistenci. Dynamo má stále stejně bodů v čele tabulky jako vedoucí Litvínov.

Do sestavy Pardubic se oproti utkání Ligy mistrů v Sheffieldu vrátili útočníci Červenka se Smejkalem, Oceláři ohlásili návrat Vrány. Hosté s kapitánem v sestavě mohli jít do vedení už v 10. minutě, ale Nestrašil zblízka nepřekonal brankáře Vomáčku. Třinec se prosadil až o tři minuty později, když chybnou rozehrávku za brankou potrestal Kundrátek přesnou trefou od modré čáry.

Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, když krátce po vhazování střílel Červenka z první a nemýlil se. Úvodní přesilovku, kterou rozdělila přestávka, Oceláři nevyužili. Zanedlouho se navíc dostali do vedení Pardubičtí, když Kaut předložil přihrávku Smejkalovi, který dělovkou prostřelil Mazance.

Ve druhé třetina byla střelecká převaha jasně na straně Pardubic. Přesto mohli hosté srovnat v početní výhodě, v níž jejich pokusům čelil Vomáčka i bez hokejky. V přesilovce se však prosadilo až Dynamo. Ve 37. minutě zakončil souhru Pardubic Herčík, jenž po přihrávce Zohorny skóroval za přesouvajícího se Mazance.

Hosté se chtěli Dynamu přiblížit, ve 44. minutě v šanci Sikora trefil jen tyčku. Na rozdíl jednoho gólu upravil až v 52. minutě Kurovský, který usměrnil zblízka nabídku od Romana. Vzápětí byl navíc vyloučen Čerešňák a Třinec hrál přesilovku. Domácí se v oslabení ubránili, čtyři sekundy před koncem pak Kousal stvrdil pardubické vítězství gólem do prázdné třinecké branky.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (Pardubice): „Hrálo se opravdu kvalitní utkání. Nejprve jsme prohrávali a dokázali otočit na 3:1, nakonec jsme si tak tři body vzali my. Předně bych chtěl poslat uznání do kabiny, protože jsme se ze Sheffieldu vrátili ve čtvrtek ráno v šest hodin. Byl to náročný přesun, kluci i tak v sobě našli morál, který potřebujeme. Za to jim děkuji a doufám, že nadšení a bojovnost si přenesou i do dalších zápasů.“

Marek Malík (Třinec): „Myslím, že celkově se hrál kvalitní zápas, obě mužstva tam nechala všechno. Nám se bohužel vymstila druhá třetina, kdy jsme soupeři umožnili, aby odskočil a dal dva góly. Určitě nejsme spokojeni, ale i přesto tam byly prvky, na kterých musíme stavět. A z této šlamastyky se dobrými věcmi dostat zase ven.“

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Červenka (Herčík, D. Musil), 25. Smejkal (M. Kaut, Poulíček), 37. Herčík (T. Zohorna, Hájek), 60. R. Kousal (Paulovič) – 13. Kundrátek (Cienciala), 52. Kurovský (Miloš Roman, J. Jeřábek). Rozhodčí: Stano, Vrba – Hynek, Thuma. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9981.

Sestavy:

Pardubice: Vomáčka – Čerešňák, D. Musil, Šustr, T. Dvořák, Hájek, Vála, Houdek – Herčík, R. Kousal, Červenka – M. Kaut, Poulíček, Smejkal – Paulovič, T. Zohorna, Lichtag – Vondráček, Mandát, Macek. Trenér: Baďouček.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Jank, J. Jeřábek – Daňo, A. Nestrašil, Cienciala – Kurovský, Sikora, L. Hudáček – Miloš Roman, Addamo, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – P. Vrána. Trenér: Moták.

Podíl.