Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 21:34

Olomouc – Hokejisté Pardubic vyhráli ve 2. kole extraligy v Olomouci 4:2 a s šesti body se díky nejlepšímu skóre se usadili na čele tabulky. Hanáci sice dokázali smazat proti Dynamu dvoubrankové manko, favorit ale následně přidal dva góly a dovedl utkání do vítězného konce. Olomouc tak podruhé v sezoně prohrála a čeká na první body. Dvě branky a asistenci si v dresu Východočechů připsal Tomáš Vondráček.

Úvod utkání poznamenalo zranění Lukáše Sedláka, který musel po zásahu pukem do obličeje značně otřesený předčasně opustit ledovou plochu a do zápasu už znovu nezasáhl.

První šanci Dynama měl Herčík, ale Machovského z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Poté měla nadějnou šanci také Olomouc, jenže Navrátil neuspěl a Pardubice vstřelily z rychlého protiútoku první branku zápasu. V situaci dvou proti jednomu vzal zakončení na sebe Vondráček a po zásahu Machovského napodruhé dorazil puk do sítě. Stejný hráč se prosadil také o minutu a půl později, kdy dorazil za Machovského záda střelu Šustra od modré čáry.

Pardubický obránce byl následně vyloučen na pět minut a do konce utkání, Olomouc ale Šustrův faul potrestala jen jednou. Ještě před koncem první třetiny snížil pohotově dorážející Nahodil. Další šanci v početní výhodě Will zlikvidoval.

Po skončení přesilovky domácích stříleli z dobré pozice v mezikruží pardubičtí Kousal s Kautem a olomoucký Fridrich, ani jeden z nich ale brankáře nepřekonal.

Blízko ke vstřelení branky měl na začátku třetí třetiny během přesilové hry olomoucký Musil, ale Pardubice zachránil včasným přesunem a pohotovým zákrokem Will. O chvíli později však hostujícího brankáře v pokračující početní převaze překonal zblízka Fridrich a srovnal stav utkání.

Vrátit hostům vedení mohl Kaut, jenže Machovský si jeho pokus pohlídal. Podařilo se to až pět minut před koncem základní hrací doby Herčíkovi, který úspěšně tečoval nahození Vály mezi Machovského betony. Čtvrtou branku Dynama poté přidal po rychlém protiútoku Mandát.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Nahodil (J. Káňa, Sirota), 44. Fridrich (Navrátil, Kusko) – 12. Vondráček (Will), 13. Vondráček (Šustr, T. Dvořák), 55. Herčík (Vála), 59. Mandát (Vondráček). Rozhodčí: Kika, Cabák – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:3, navíc Šustr (Pardubice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5250.

Olomouc: Machovský – T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Řezníček, Rašner, Škůrek – Kunc, P. Musil, J. Káňa – Navrátil, Kusko, Plášek – Kohout, Nahodil, Fridrich – Doktor, J. Knotek, Anděl. Trenér: Tomajko.

Pardubice: Will – Čerešňák, Hájek, Šustr, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Houdek – Smejkal, L. Sedlák, Červenka – M. Kaut, R. Kousal, Radil – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Lichtag. Trenér: Zadina.

Podíl.
Exit mobile version