Komerční prezentace Aktual.: 17.10.2024 14:22

Praha – Repríza dramatického boje o titul z minulé sezony mezi Pardubicemi a Třincem bude v pátek hlavním tahákem 12. kola hokejové extraligy. Na programu je šest zápasů a právě Dynamo má společně se Spartou, která se představí v Hradci Králové, šanci vystřídat v čele Litvínov. Lídr tabulky se bude snažit utnout sérii čtyř porážek doma proti Brnu. Ještě o jeden neúspěch delší je šňůra poslední Plzně, která se představí na jihu Čech.

Pardubičtí po rezignaci hlavního kouče Marka Zadiny během minulého týdne vstřebávají v krátké době další šok. Po středeční těsné prohře v Sheffieldu se už po základní části rozloučili s Ligou mistrů. Zapomenout se pokusí proti Ocelářům, kteří jim koncem dubna vytrhli zlato z rukou, když otočili finálovou sérii ze stavu 2:3 na zápasy a sedmý duel rozhodli v prodloužení na pardubickém ledě. „V pátek máme doma Třinec, musíme podat dobrý výkon. Nezbývá, než se teď soustředit na extraligu,“ řekl obránce Peter Čerešňák.

Slezané naproti tomu krok do další fáze Ligy mistrů zvládli, mezi šestnáctkou postupujících vyskočili nakonec až na čtvrté místo a v osmifinále se utkají se Spartou. Na extraligové scéně ale Třinečtí za poslední dvě utkání nebodovali. „Začínáme hrát, až když prohráváme. Nevím proč. Často musíme dohánět, proto necháváme na ledě hodně sil. Měli bychom si každý sáhnout do svědomí a říct si, zda na ledě necháváme maximum,“ řekl útočník Daniel Kurovský.

Pikantní návrat do extraligy může prožít uzdravený třinecký bek Jakub Jeřábek, jenž hrál ve středu proti Osvětimi po takřka osmi měsících. Zranil se 1. března právě v duelu s Pardubicemi. „Je to taková ironie… S trenéry se domluvíme. A kdybych tam nastoupil, tak co. Pardubicemi to v uvozovkách skončilo, tak to jimi zase začne. Neřeším to,“ uvedl Jeřábek.

Litvínov fantasticky odstartoval a za sedm startů neztratil ani bod, ale z posledních čtyř utkání přidal na konto jediný. Po dvou domácích utkáních bez bodového zisku změří síly s Brnem. „Musíme se vrátit k malým, základním věcem a dělat je dobře. Musíme makat a jít tomu víc naproti, když nám to nejde podle představ. Chtít ještě víc, když nám to nejde, bojovat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu,“ prohlásil kapitán Matúš Sukeľ.

Kometa je naopak na dobré vlně. Bodovala pětkrát v řadě a v posledních třech vystoupeních, která odehrála shodně před svým publikem, byla stoprocentní. „Každý chce vždy začít úspěšně. A když to nejde podle plánu, tak je důležité na to vždy pohotově reagovat. Nám se momentálně začíná dařit, hrajeme více kompaktně a vše se nyní obrací v náš prospěch. Věřím, že v těchto výkonech budeme dál pokračovat,“ uvedl pro klubový web obránce Brandon Davidson.

Hradec Králové se pokusí proti Spartě ještě natáhnout sérii pěti domácích výher. „Kdyby se nám takhle dařilo i dál, bylo by to super, ale každý zápas je jiný. Teď nás čeká Sparta a ta je ve skvělé formě. Bude to náročný zápas, ale těšíme se na něj,“ řekl Jakub Pour. „Zatím nám to nejde venku, tak musíme sbírat body doma, proti Spartě se budeme chtít předvést,“ dodal další útočník Patrik Miškář.

Sparta bude stejně jako Pardubice čekat na případné zaváhání Litvínova. Pražané ale mají o dva body méně než oba celky před nimi, vidinu posunu směrem v tabulce tak musí nutně podpořit výhrou. „Musíme si ale dávat pozor na zbytečné fauly,“ nabádal po nedělní vydřené výhře nad Libercem útočník Roman Horák.

Souboj posledních dvou týmů tabulky se odehraje v Českých Budějovicích, kde Motor vyzve Plzeň. Oba týmy mají na kontě devět bodů, Jihočeši sehráli o zápas méně. Indiáni prohráli pětkrát za sebou a získali za tu dobu jediný bod. Poslední dvě utkání odehráli venku s hrozivým skóre 1:11.

První vzájemná bitva v sezoně čeká nedaleké rivaly Mladou Boleslav a Liberec. Bílí Tygři mají aktuálně na kontě tři porážky v řadě, ve vzájemných kláních se ale radovali sedmkrát za sebou. Desátá Olomouc vyzve na souboj osmé Karlovy Vary, na něž ztrácí jediný bod.

Kladno ve středeční předehrávce zvítězilo 6:5 v prodloužení na ledě Vítkovic.

Podíl.
Exit mobile version