Komerční prezentace Aktual.: 22.10.2024 21:19

Pardubice – Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 30. kola extraligy Mladou Boleslav 2:0, pokořili Bruslaře podeváté v řadě a posunuli se do čela soutěže. Domácí zápas rozhodli ve třetí třetině, kdy se prosadil Martin Kaut a při power play Roman Červenka. Brankář Roman Will udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Domácí nastoupili ještě bez nejnovější posily obránce Jakuba Zbořila. Bek se zkušenostmi z NHL se pouze v civilu představil fanouškům, poprvé by měl dres Dynama obléct v pátek v Kladně.

Po opatrném úvodu bez větších šancí mohli hosté otevřít skóre v přesilových hrách, vyloučení Hájka ani Kousala však využít nedokázali. Bez efektu skončila i úvodní početní výhoda Východočechů, Furch chytal stejně jako jeho protějšek Will spolehlivě.

V úvodu druhé části převzali střeleckou aktivitu Bruslaři, zápasu ale i nadále kralovali brankáři. Tempo a atraktivita hry v enteria areně ale rozhodně nenaznačovaly, že zde bojují dva týmy o vedení v soutěži. Bezbrankový stav nedokázal změnit individuální akcí hostující Lakatoš ani domácí Hájek.

Blízko prvnímu gólu byl ve 37. minutě Šustr, střela pardubického obránce se ale odrazila od obou tyčí směrem do hřiště. Středočeši poté ustáli i zvýšenou aktivitu Dynama v závěru druhé části.

Úvodní branky se nakonec diváci dočkali ve 42. minutě, kdy si do ideální pozice mezi kruhy najel Kaut, prostřelil Furcha a připsal si osmý gól v sezoně. Uklidňující branku mohlo Dynamo přidat v početních výhodách, obětavě hrající hosté však ustáli tlak soupeře při vyloučení Pyrochty i Lintuniemiho.

Obdobnou šanci skórovat měli i hosté, ani Středočeši však dvě přesilovky v rychlém sledu za sebou nevyužili. Poslední slovo tak měl při power play hostů zastupující kapitán Červenka, Mladá Boleslav vyšla poprvé v sezoně gólově naprázdno.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (Pardubice): „Pro nás to bylo velice těžké utkání, hosté hráli výborně a jsem rád za tři body. Když dokážete vyhrát taková utkání, kdy se vám ne úplně daří a s nulou, tak je to hodně důležité do dalšího vývoje sezony. Pochvalu zaslouží speciální formace, ubránili jsme spoustu přesilovek takže v tomto směru spokojenost. Roman Will má druhou nulu doma v řadě.“

Richard Král (Mladá Boleslav): „Do utkání jsme nastoupili stejně jako minule (v Pardubicích) zbytečně ustrašeně. Poté se naše hra trošičku zvedla a myslím si, že v pět na pět byl zápas celkem vyrovnaný. Bohužel my jsme trapní v přesilovkách a pokud chceme vozit body ze stadionů topových týmů jako jsou Pardubice nebo Sparta, tak si musíme pomoct přesilovkama. Jinak nemáme šanci. Držel nás skvělý Dominik Furch, ale bez přesilovek to prostě nejde. Přesilovky jsou i o hráčích, jak se o to starají, jak se jim věnují. Když vidím, jak naši kluci odbrání oslabení, jak padají po tlamě, a pak zahrajeme přesilovky, jak je zahrajeme, tak by si ku… měli trošičku sáhnout do svědomí a probrat se.“

HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. M. Kaut (Poulíček), 59. Červenka (Mandát, D. Musil). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 8791.

Pardubice: Will – Hájek, D. Musil, Šustr, T. Dvořák, Švec, Vála, Houdek – Herčík, R. Kousal, Červenka – M. Kaut, Poulíček, Smejkal – Paulovič, T. Zohorna, Fiala – Vondráček, Mandát, Lichtag. Trenér: Baďouček.

Mladá Boleslav: D. Furch – A. Čech, Pyrochta, Lintuniemi, Bernad, F. Pavlík, Jánošík, Gewiese – Lakatoš, Čajka, Z. Doležal – J. Stránský, Buchtele, Skalický – Rekonen, Suchý, Junttila – Malát, Závora, Dvořáček – Hradec. Trenér: Král.

Podíl.
Exit mobile version