Aktualizace: 10.02.2024 14:56

Bejrút – Palestinec blízký vedení hnutí Hamás přežil izraelský vzdušný útok na jihu Libanonu, informovaly s odvoláním na své zdroje zahraniční agentury. Podle AFP také Hamás potvrdil, že jeden z jeho představitelů se stal terčem útoku, z něhož ale vyvázl živý. Několik lidí ovšem při úderu zemřelo; Reuters píše o třech mrtvých, agentura DPA o dvou obětech z řad civilistů.

Útok bezpilotního letounu podle svědků cílil na auto asi 30 kilometrů jižně od libanonského hlavního města Bejrútu v převážně sunnitské oblasti, píše DPA s odkazem na bezpečnostní zdroje. Útok se odehrál mnohem hlouběji na libanonském území, než je obvyklé. Přestřelky mezi spojencem Hamásu, šíitským hnutím Hizballáh a izraelskou armádou se většinou omezují na pohraniční oblast, poznamenala agentura Reuters.

Podle libanonské vysílací společnosti Al-Majadín byl zásah pokusem o útok na palestinského představitele. Zdroje se shodují, že tento představitel vyvázl živý. Reuters uvádí, že zemřeli tři lidé, včetně jednoho bojovníka hnutí Hizballáh.

Po teroristickém útoku hnutí Hamás na jih Izraele ze 7. října se rozhořela nejen válka v Pásmu Gazy, které Hamás ovládá, ale vypukly také opakované střety mezi izraelskou armádou a militantními skupinami v izraelsko-libanonském pohraničí.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.