Komerční prezentace Aktual.: 19.09.2024 09:34

Ústí nad Labem – Osobu, kterou spatřila hlídka v řece v Ústí nad Labem v noci z úterý na středu, policisté nenašli. Aktivní pátrání policie ukončila, řekla dnes ČTK ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. V kontaktu jsou policisté s kolegy v Děčíně a v Německu. Labe je od neděle na dolním toku na nejvyšším povodňovém stupni.

Člověka v Labi poblíž Mariánského mostu spatřili policisté v úterý ve 23:00. Hlídka, která po mostě projížděla, uslyšela z řeky volání o pomoc. Policisté rychle vyběhli z vozidla a uviděli osobu mávající rukama nad hladinou. Jeden z policistů podle Hyšplerové ihned vhodil do vody chemické světlo pro sledování pohybu a rychlosti proudu vody. Toto světlo bylo naposledy po zhruba 45 minutách spatřeno v oblasti Těchlovic na Děčínsku.

Operační důstojník k pomoci v pátrací akci přizval hasiče a policejní vrtulník. Ten v noci nasvěcoval vytipovaná místa a břehy. Rozsáhlá pátrací akce, která zahrnuje veškeré dostupné prostředky včetně policejního vrtulníku a pozemních hlídek, pokračovala až k hranicím s Německem bez úspěchu ve středu.

Povodně v Česku mají dosud pět potvrzených obětí, informoval ve středu večer ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Pohřešuje se podle něj osm lidí. Policisté například pátrají po tříčlenné posádce auta z Lipové-lázní na Jesenicku, které v sobotu strhl proud rozbouřeného Staříče.

Podíl.
Exit mobile version