Události v regionech: Oprava Barrandovského mostu (zdroj: ČT24)

Termín dokončení oprav Barrandovského mostu v Praze, nejvytíženějšího mostu v Česku, se posunul na konec roku, třetí a čtvrtou etapu totiž provází větší problémy než ty předchozí. Od září navíc přijdou další omezení na modřanské rampě.

Stavařům v letošním roce přeje počasí, a tak jsou několik dní napřed. Závěrečné etapy oprav na druhou stranu ale provází výrazně více problémů a taky horší technický stav, než předpokládali. „Určitě bude potřeba v rámci těchto rekonstrukcí výrazně posílit diagnostické práce, výrazně víc vrtat do nosné konstrukce a zjišťovat si víc o mostě,“ prohlásil místopředseda představenstva pražské technické správy komunikací Josef Richtr. Původně měl být most plně opraven do konce prázdnin.

Co se týče dopravy, vychází podle města dopravní modely, které se očekávaly. Řidiči tak stále musí počítat se zdržením kolem třiceti minut.

Další komplikace budou od příštího týdne znamenat práce na modřanské rampě. „Dělali jsme diagnostiku odvodnění a zjistili jsme, že šachty jsou ve velmi špatném, až havarijním stavu,“ popsal Richtr. Silničáři tak zjednosměrní provoz a upraví světelnou signalizaci na tamní křižovatce. Opatření by tak měla mít na dopravu co nejmenší vliv.

S koncem léta a s tím souvisejícím návratem do běžného provozu silničáři taky umístí světelnou informační ceduli tak, aby o opatřeních na mostě věděli řidiči ještě dříve a zařadili se co nejdříve do správných pruhů.

Podíl.