Aktualizace: 28.01.2024 20:52

Olomouc – Hokejisté Olomouce zdolali v 41. kole extraligy České Budějovice 3:2 po samostatných nájezdech a vyhráli doma popáté za sebou. Vítězný gól v rozstřelu dal Jakub Navrátil. Motor prohrál čtvrtý z posledních šesti duelů.

České Budějovice se dostaly do vedení už po 13 vteřinách hry, kdy Gulaš v přečíslení dvou proti jednomu přihrál Ordošovi, který neměl problém z první střely v zápase prostřelit přesouvajícího se brankáře Konráda.

Srovnat mohl vzápětí Kusko, jenže jeho střelu z pravého kruhu Hrachovina pokryl. Další šance byly k vidění zejména v přesilových hrách obou týmů, ale další branka z nich nepadla.

Olomouc jako by se pořádně nedokázala dostat do tempa a i ve druhé třetině byli nejbezpečnějším týmem hosté. Šance domácích na body držel brankář Konrád, který pokryl několik šancí první českobudějovické formace.

Olomouc v polovině zápasu srovnala a Hrachovinu z ideální pozice mezi kruhy prostřelil Klimek. Pouhé dvě vteřiny před koncem druhé třetiny však vrátil Motoru vedení Gulaš. Kapitán hostujícího týmu, který je zároveň i nejproduktivnějším českobudějovickým hráčem, se individuálně prosadil přes dva bránící hráče Olomouce a překonal i Konráda.

Na začátku třetího dějství mohl znovu srovnat Anděl, ale Hrachovina proti němu vytáhl dobrý zákrok betonem. Nejblíže vyrovnávací brance byl poté Navrátil, jehož střelu při přečíslení zastavila tyč hostující branky.

Na druhé straně sám před Konrádem minul Ordoš. Domácí si vytvořili několik nadějných situací v závěrečné hře bez brankáře a při jedné z nich dokonce dostali puk za záda brankáře Hrachoviny. Jenže Klimek zasáhl puk vysokou holí a branka tak po kontrole videa nebyla uznána. Olomouc přesto hru v šesti využila a 18 vteřin před koncem zápasu srovnal střelou z první Nahodil.

V prodloužení hrály České Budějovice hned dvě přesilové hry, ale rozhodující branku během nich hosté nevstřelili a zápas tak dospěl do samostatných nájezdů. V nich se hosté prosadili pouze jednou a Olomouc skórovala hned třikrát.

Hlasy trenérů po utkání:

Jan Tomajko (Olomouc): „Nezačali jsme dnes moc dobře a po prvním střídání jsme prohrávali 0:1. Navíc nám pak zhruba 10 minut trvalo, než jsme se z toho dostali. Hostující hráči byli silnější v soubojích u mantinelu a těžko jsme se prosazovali. Ve druhé třetině jsme srovnali a bylo to vyrovnané utkání. Jenže jsme tři vteřiny před koncem druhé části dostali gól, to by se určitě nemělo stávat. Ve třetí třetině jsme si vytvořili dvě příležitosti, které bychom měli proměnit, ale bohužel jsme je nedali. Výborně nás dnes podržel brankář Konrád. V situacích, kdy jsme z toho vypadli, nás udržel ve hře až do konce zápasu. Díky němu jsme mohli v závěru vyrovnat na 2:2. Nájezdy už jsou pak loterie.“

Ladislav Čihák (České Budějovice): „Dnes jsme odehráli velice slušné utkání a nepouštěli jsme Olomouc do šancí. Tým dnes šlapal neskutečným způsobem, kluci to odmakali a odbojovali. Mrzí nás ta chyba v závěru základní hrací doby, kdy jsme neposunuli dobře puk, soupeř ho získal, my jsme nezablokovali střelu a dostali jsme vyrovnávací gól na 2:2. Jedinou kaňkou pak je, že jsme nevyužili situaci čtyři na tři v prodloužení, to by se mělo proměňovat. Ale nemám to klukům za zlé, to už tak někdy bývá. V nájezdech pak už byli šťastnější domácí. Ztráta bodů nás mrzí, protože jsme byli velmi blízko výhře za tři body.“

HC Olomouc – Banes Motor České Budějovice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Klimek (Sirota, Nahodil), 60. Nahodil (Sirota, Navrátil), rozhodující sam. nájezd Navrátil – 1. Ordoš (Gulaš), 40. Gulaš (M. Doudera, M. Beránek). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Hynek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4366.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, T. Černý, Švrček, Ozols – Navrátil, Macuh, Anděl – Bambula, Nahodil, Klimek – Orsava, J. Knotek, Kusko – Mácha, Menšík, Ministr. Trenér: J. Tomajko.

České Budějovice: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Štich, M. Doudera, Kachyňa, Gulaši – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Kubík, F. Přikryl, M. Beránek – Koláček, M. Hanzl, M. Toman – Valský, Vopelka. Trenér: Čihák.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.