Komerční prezentace Aktual.: 26.10.2024 21:29

Olomouc – Fotbalisté Olomouce remizovali ve 13. kole první ligy s Jabloncem bez branek. Sigma hrála celý druhý poločas bez vyloučeného kapitána Radima Breiteho, přesto neinkasovala a udržela si páté místo v tabulce o bod před svým soupeřem.

Hanáci v nejvyšší soutěži s Jabloncem popáté za sebou neprohráli. Sigma nicméně v posledních třech kolech nezvítězila a podruhé po sobě remizovala. Severočeši venku získali už 11 z celkových 18 bodů v ligové sezoně.

Hosté začali na Hané s ofenzivní snahou, které ale po pár minutách oslabilo zranění a vynucené střídání hrotového útočníka Puškáče. Iniciativu pak převzali Hanáci. Po kombinaci po rozehraném rohu vypálil z 20 metrů Sláma a Hanuš v jablonecké brance měl plné ruce práce, aby ránu vytěsnil nad břevno.

Do sílícího tlaku Sigmy zasáhl rychlý a nedokončený brejk Kanakimany, jinak však dál hrozili spíše domácí. Bránící Tekijaški odvrátil míč po střele Slámy, Dohnálkovu hlavičku pak chytil Hanuš.

Druhá nejlepší obrana ligy byla v plné pohotovosti a z vlastního sevření vytvářela brejkové situace. Ve 28. minutě opět utekl Kanakimana, jehož přesnou střelu brankář Koutný vyrazil. Krátce poté neproměnil šanci po Čanturišviliho centru Polidar, jenž vystřelil těsně nad.

Domácí i nadále pokračovali v nátlakové hře a jen za první poločas měli k dispozici 10 rohových kopů, otevřít skóre však nedokázali. Klíčový moment přišel v závěru prvního poločasu. Kapitán Sigmy Breite došlápl v souboji došlápl na nohu Hollýmu a sudí Szikszay jej po konzultaci s videorozhodčím a přezkoumání situace v páté minutě nastavení rovnou vyloučil.

Výhoda jednoho hráče otočila vývojem zápasu. Jablonec si po změně stran vytvořil mírnou územní převahu, ale narážel na konsolidovanou defenzivu, z níž Sigma vyrážela do protiútoků.

Olomouc i v deseti hrála se Severočechy poměrně vyrovnanou partii, v některých pasážích měla dokonce míč na svých kopačkách. Hostům se v přesilovce příliš nedařilo a moc gólových příležitostí neměli.

V 78. minutě střídající Chramosta přihrál Polidarovi, ale ten ve slibné pozici v pokutovém území selhal. V 84. minutě mohl výhru na stranu oslabených domácích strhnout střídající Šíp, ale Hanuš jeho střelu vyrazil.

Sigma doma v lize s Jabloncem počtvrté za sebou neinkasovala, ale po třech předchozích výhrách tentokrát naplno nebodovala.

Sigma Olomouc – FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Pochylý – Berka (video). ŽK: Fiala, Mikulenka, Dohnálek, Spáčil – Nebyla, Cedidla. ČK: 45.+5 Breite (Olomouc). Diváci: 3120.

Sestavy:

Olomouc: Koutný – Hadaš, Dohnálek, Král, Sláma – Breite, Langer (60. Spáčil) – Vodháněl (76. Navrátil), Zorvan (90.+2 Vraštil), Mikulenka (76. Šíp) – Fiala (76. Muritala). Trenér: Janotka.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Beran, Nebyla (70. Alégué), Polidar – Kanakimana (46. Fortelný, 90.+2 Štěpánek), Hollý – Puškáč (7. Schánělec, 70. Chramosta). Trenér: Kozel.

Podíl.
Exit mobile version