Komerční prezentace Aktual.: 23.10.2024 13:44

Los Angeles (USA) – Za rekordní částku 4,39 milionu dolarů (přes 102 milionů korun) se v aukci prodal baseballový míček, kterým japonská hvězda Šohei Ohtani v září odpálil 50. homerun v sezoně MLB. Podle aukční síně Goldin Auctions jde o nejvyšší cenu, za jakou se kdy jakýkoli sportovní míč vydražil.

Dražba míčku začala 27. září, vyvolávací cena byla půl milionu dolarů (11,6 milionu korun).

„Obdrželi jsme nabídky z celého světa, což svědčí o významu tohoto ikonického sběratelského předmětu a vlivu, jaký Ohtani v baseballu má. Z vítězného dražitele mám velkou radost,“ uvedl v prohlášení zakladatel aukční síně Ken Goldin. Jméno nového majitele míčku neprozradil.

Dosud nejdražším baseballovým míčkem byl ten, který Mark McGwire v roce 1998 odpálil 70. homerun v sezoně. O rok později se míček prodal za tři miliony dolarů.

Ohtani v zápase Los Angels Dodgers proti Miami Marlins 19. září pokořil hranici 50 homerunů a 50 ukradených met v jedné sezoně, což nikdo před ním nedokázal.

Aukci se snažil zabránil osmnáctiletý fanoušek, který tvrdil, že mu míček vzal jiný návštěvník zápasu a dal ho do dražby. Podle agentury Reuters se společnost Goldin Auctions s oběma muži dohodla.

Podíl.
Exit mobile version