Zkaz prodeje alkoholu v pozdnch nonch hodinch mezi 21:30 a 08:00 SEL bude na Mallorce platit v Palm, Llucmajoru a Magalufu, na Ibize v San Antoniu. ady zrove naizuj lodm, na kterch se podaj verky, aby si od tchto destinac udrovaly vzdlenost nejmn jedn nmon mle a nevysazovaly a nenabraly tam cestujc. Nkte podnikatel ovem nov opaten pijali nelib a tvrd, e se turist pouze pesunou do jinch resort, na n se restrikce nevztahuj, jak informoval web Majorca Daily Bulletin.

Nov opaten zpsuje zkon, kter Balersk ostrovy schvlily ped tymi lety ve snaze zabrnit nadmrn konzumaci alkoholu mezi turisty. Zkon z roku 2020 zakzal asov omezen slevy na alkoholick npoje, neboli happy hours, takzvan pub crawls, tedy vodn turist od hospody k hospod, nebo akce typu kup dva drinky za cenu jednoho.

ady zrove turisty varuj, e jim v ppad hlunho a neurvalho chovn v dsledku opilosti hroz vysok pokuty. Podle novch pravidel bude v oblbench turistickch destinacch na Mallorce a Ibize platit zkaz konzumace alkoholu na veejnch prostranstvch, s vjimkou teras a licencovanch podnik. Za poruen zkazu hroz pokuty ve vi 500 a 1500 eur (12 500 37 400 korun). Za chovn pod vlivem alkoholu, kter obzvl᚝ naruuje souit i zneiuje produ, se sankce mohou vyplhat a ke 3000 eur (74 800 korun), pe web Sky News.

Na prosazovn zkazu pit alkoholu na ulici a tak na bezpenost, kontroly a zven informovanosti turist v oblastech s nadmrnou turistikou ady vylenily 16 milion eur (399 milion korun) z dan za udritelnou turistiku. Clem novch restrikc je podle starosty Palmy Jaimeho Martneze zabrnit necivilizovanmu chovn. Dekret m pevn stanovenou platnost do 31. prosince 2027, protoe ady v, e pot u nebude zapoteb.

Podíl.
Exit mobile version