Komerční prezentace Aktual.: 19.09.2024 10:54

Praha – Nová verze písně Chci zas v tobě spát doprovázená videoklipem předznamenává výběr 18 hitů Davida Kollera na albu Best Of, které vyjde na podzim. Posluchači na albu najdou písně, které zpíval v kapelách Jasná Páka a Lucie nebo na vlastních sólových projektech. Část písní zpěvák a skladatel se svojí kapelou nahrál ve studiu v aktuálních aranžmá znovu, jiné jsou záznamem koncertního provedení. Křest desky je naplánovaný na 4. prosince ve Foru Karlín. ČTK o tom dnes za tvůrce informoval Roman Helcl.

„Poslední půlrok jsem strávil spoustu času ve studiu, které jsem se rozhodl rozšířit a zmodernizovat. Asi i proto mě napadlo, že bych mohl studio vytěžit na maximum a nahrát starší písně tak, aby odpovídaly dnešní interpretaci, tomu, jak je s kapelou na koncertech hrajeme. Některé se časem hodně proměnily. Přišlo mi fajn zaznamenat novější verze na albu, abychom si to taky mohli poslechnout. Já svůj koncert totiž nikdy neuslyším,“ uvedl Koller, držitel letošní ceny České hudební akademie Anděl v kategorii Sólový interpret roku.

Singl Chci zas v tobě spát vyšel původně na prvním sólovém albu Davida Kollera v roce 1993. „Písničku jsme znovu natočili na jeden zátah. Zároveň jsme celý proces zaznamenávali na video, takže fanoušci mohou zažít atmosféru ze studia spolu s námi,“ řekl zpěvák.

Video nakonec doprovodí nejen tuto píseň. Vizuální zpracování dostalo díky Adamu Kollerovi a Tomáši Karbanovi dalších šest skladeb z připravovaného alba.

Nové album bude Koller propagovat na vánočním turné. Na něm s kapelou dorazí do Děčína, Uherského Hradiště, Opavy, Brna, Hradce Králové, Žamberka, Českých Budějovic, Domažlic, Olomouce nebo Zlína. Vyvrcholením bude 4. prosince koncert ve Foru Karlín, kde se uskuteční křest alba.

Třiašedesátiletý Koller patří mezi zásadní osobnosti české hudební scény. Vedle Lucie je znám například z kapel Kollerband, Jasná páka či Pusa. Produkoval rovněž alba Oskara Petra, Mira Žbirky a Lucie Bílé či skupin Alice, Walk Choc Ice nebo Plexis. Společně s výtvarníkem Davidem Černým a filmařkou Alicí Nellis stál za vybudováním kulturního centra MeetFactory, otevřeného v roce 2007.

O letošních prázdninách odehrál na putovním festivalu Hrady CZ poslední koncerty jako člen skupiny Lucie. Již předtím oznámil, že se bude věnovat své kariéře a rodině.

V roce 2016 Koller třikrát uspěl na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl. Získal sošku s andělskými křídly jako zpěvák roku a za album roku, kterým se stala jeho deska ČeskosLOVEnsko. Navíc si odnesl ocenění skupina 25letí jako člen kapely Lucie. Před čtyřmi lety se podílel jako supervizor na vzniku alba Hudba Praha & Michal Ambrož.

Koller proslul i jako kritik společenských poměrů. V roce 2003 byl spoluautorem výzvy S komunisty se nemluví a deset let nato upozorňoval před volbami na rostoucí vliv komunistů. Společně s Bárou Polákovou vypustil v roce 2012 do světa ostrou píseň proti politické garnituře s názvem Sami. V prezidentských volbách podpořil Petra Pavla.

 

Podíl.
Exit mobile version