Německá policie provedla v neděli v Berlíně rozsáhlou razii. Zásah souvisel s pátráním po dvou bývalých členech někdejší západoněmecké teroristické organizace Frakce Rudé armády (RAF), informoval zpravodajský web deníku Die Welt. Dolnosaský kriminální úřad, který akci velel, podle agentury DPA potvrdil zadržení dvou lidí. Berlínská policie podle agentury Reuters potvrdila, že na operaci se podílí zhruba 130 strážců zákona.

DPA s odvoláním na policejní mluvčí dále napsala, že v souvislosti s pátráním po Ernstu-Volkerovi Staubovi a Burkhardu Garwegovi ráno prohledala prostory v berlínské čtvrti Friedrichshain. Na akci pod vedením dolnosaských kriminalistů se podílela také berlínská policie a Spolkový kriminální úřad. Razie začala kolem půl osmé ráno.

Dolnosaský kriminální úřad později potvrdil, že při akci byly zadrženy dvě osoby. DPA předtím psala o zadržení dvou mužů. Totožnost zadržených zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Pátrání po Staubovi a Garwegovi spustily německé úřady po pondělním zadržení Daniely Kletteové, rovněž členky RAF z takzvané třetí generace.

DPA napsala, že z místa zásahu byly slyšet i výstřely. Policejní mluvčí ale sdělila, že nikdo nebyl zraněn. S pomocí výstřelů byly podle Die Welt otevřeny dveře.

RAF je připisováno více než třicet vražd. Její členové jsou obviňováni mimo jiné z vraždy šéfa Deutsche Bank Alfreda Herrhausena v roce 1989 či šéfa privatizačního úřadu Treuhand Detleva Karstena Rohweddera v roce 1991. Tyto činy ovšem nebyly dosud objasněny.

RAF se rozpustila v roce 1998. Kletteová, Staub a Garweg však byli hledaní i v souvislosti s pozdějšími přepadeními transportů peněz.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.