Komerční prezentace Aktual.: 27.10.2024 23:30

Plzeň – Trenér Miroslav Koubek označil výkon plzeňských fotbalistů při výhře 1:0 nad Spartou ve šlágru 13. kola první ligy za zřejmě nejlepší v sezoně. Třiasedmdesátiletý nejstarší kouč nejvyšší soutěže byl hrdý na to, jak jeho mužstvo zvládlo zápas po čtvrtečním náročném duelu Evropské ligy v Soluni po fyzické stránce. Koubek je rád, že se Západočeši v tabulce drží na druhé příčce mezi pražskými favority Slavií a Spartou. Zároveň ale na tiskové konferenci průběžné pořadí nepřeceňoval.

„Z vítězství máme velkou radost, protože jsme po něm toužili, možná více než soupeř. Hlavně mě uspokojuje způsob hry, jakým jsme k němu dokráčeli. Sparta je vynikající mužstvo, byli jsme pro ni nepříjemní. Podali jsme jeden z nejlepších výkonů sezony, ne-li nejlepší a byli jsme za to zaslouženě odměněni,“ řekl Koubek.

„Byla zapotřebí aktivita, na Spartu se musí hrát nátlakově. Byla jen otázka, jestli jsme schopni to vydržet v náročném programu celých 90 minut. Toho jsem se trošku obával, dávám velký kompliment mužstvu. Sparta neměla větší šanci, my navíc trefili tyč. Byli jsme nebezpečnější, to asi každý uzná,“ doplnil Koubek, který v minulosti za Spartu chytal a dělal tam asistenta trenéra.

Jeho svěřenci ve čtvrtek večer remizovali v Evropské lize v Soluni s PAOK 2:2 a měli o den kratší odpočinek než Pražané, kteří ve středu v Manchesteru utrpěli debakl 0:5 v Lize mistrů od City.

„Tohle je fantastické, ani jsem nečekal, že to dokážeme. Byla tam bojovnost, presink, vyhrávané běžecké souboje. Žádné zalezení, úbytek nebo ztráta sil, aby nás soupeř výrazně zatlačil. Je to pro mě velice pozitivní zjištění,“ pochvaloval si Koubek.

„Vrátili jsme se z Řecka v pátek večer, hned jsme šli do bazénu, vířivky, na masáže. Včera proběhl předzápasový trénink a dnes jsme podali tak skvělý fyzický výkon. Na to můžeme být pyšní. Kluci, kondičáci, všichni. Neděje se to samo od sebe. Když v programu můžeme, hodně trénujeme, mužstvo je dobře připravené,“ doplnil.

Jeho svěřenci se v tabulce dostali o dva body před Spartu a z druhého místa nadále ztrácejí sedm bodů na vedoucí Slavii. „V očích všech, pokud člověk nemá silné dioptrie, je teď Slavia vynikající. Uvidíme, jestli jí to vydrží dlouhodobě. Na každé mužstvo může přijít útlum, není to jednoduché,“ přemítal Koubek.

„Máme radost z dílčího stavu, že držíme se soupeři krok. Víme, co znamená druhé místo pro příští sezonu (kvalifikace Ligy mistrů). Jde ale o dílčí stav po 12 nebo 13 kolech, takže to není až tak významné,“ podotkl Koubek.

Jeho tým se po reprezentační pauze dostal do formy, vedle dnešního vítězství a remízy v Soluni v minulém ligovém kole vyhrál 3:1 v Ostravě. „Přešli jsme teď na rychlostní hroty, rychlý přechod do útoku. Za nimi hraje reprezentační záloha – Červ, Kalvach a Šulc. Naše hra má parametry, zlepšili jsme se po křídlech. Milan Havel hraje výborně, Cadu byl dnes vynikající. Za nimi stabilizovaná obranná trojka. Skládá se nám to dohromady jedno s druhým, máme zkrátka dobré hráče,“ dodal Koubek.

Podíl.
Exit mobile version