Komerční prezentace Aktual.: 30.09.2024 17:21

Stuttgart – I když fotbalisté Sparty utrpěli v pátek v domácí soutěži šokující porážku 2:3 s Olomoucí, trenér Stuttgartu Sebastian Hoeness před úterním vzájemným duelem v druhém kole hlavní fáze Ligy mistrů důrazně odmítá jakékoliv podceňování soupeře. Dvaačtyřicetiletý kouč na tiskové konferenci vyzdvihl, jaké výkony český šampion v posledních letech podává. Zároveň varoval před intenzivní a tvrdou hrou Pražanů.

„Sparta je tým, kterému se v poslední době opravdu daří. Slyšel jsem z pochvalu na naši adresu z Prahy a mohu ji jen vrátit. Je jasně vidět, že na Spartě dělají opravdu velmi dobrou práci. Koneckonců to ukázal i první zápas (výhra 3:0 nad Salcburkem). Čeká nás velmi těžký úkol,“ uvedl Hoeness.

Sparta sice v generálce nečekaně selhala, ale předtím v předchozím průběhu ročníku neprohrála. „Sezonu začali dobře. Hrají dobrý fotbal a jsou velmi dobře organizovaní. Hrají velmi intenzivně a snaží se chodit přímočaře dopředu, zároveň také mohou předvést určitou míru tvrdosti. Musíme se připravit na nebezpečného soupeře, který má velmi rychlé hráče,“ podotkl Hoeness.

„Ale my se v tuhle chvíli cítíme velmi dobře. Víme, jak dokážeme být silní. Všechno bude hlavně o nás, o absolutní připravenosti a správném přístupu,“ doplnil kouč, jehož svěřenci v prvním kole prohráli na stadionu obhájce trofeje Realu Madrid 1:3.

Druhý tým minulého ročníku německé ligy se vrátil do hlavní fáze Ligy mistrů poprvé od sezony 2009/10 a úvodního domácího zápasu se nemůže dočkat. „První domácí utkání je pro nás, pro klub, pro lidi i celé město něco speciálního. Chceme si vzít tento pocit do zápasu. Hráči na tréninku působili velmi soustředěným dojmem. Zítra uvidíme, že to bude výjimečný okamžik,“ řekl Hoeness.

Podíl.
Exit mobile version