Komerční prezentace Aktual.: 19.09.2024 09:49

Řím – Bouře Boris se přesunula nad severní Itálii, kde vydatně prší. V regionu Emilia-Romagna se vylily z břehů řeky Lamone a Montone, školy jsou zavřené a vlaky stojí. Zhruba 1000 lidí se v noci na dnešek muselo evakuovat, nejvíce z okolí města Ravenna, píší agentury APA a ANSA.

Vytrvalé deště způsobily záplavy a sesuvy půdy, postižené jsou zejména okresy Bologna, Forlì, Cesena a Ravenna a také Rimini. Zhruba 800 lidí muselo opustit své domovy v okolí Ravenny, kde se vylila z břehů řeka Lamone a také řeka Montone, které teče přímo Ravennou. Téměř 200 evakuovaných je z okolí Bologni.

O půlnoci řeky překročily maximální hladinu pro provoz železnice, přepravce zastavil přepravu na pěti tratích. Náhradní autobusová doprava není zajištěna, protože ani silnice nejsou sjízdné.

Několik izolovaných vesnic je bez spojení s okolím, pokračují evakuace. V regionech Emilia-Romagna a Marche hlásí hasiči přes 800 zásahů, pomocí vrtulníků evakuují lidi z odlehlých oblastí, píše La Repubblica.

Letošní záplavy mají v Itálii zatím jednu oběť, hasiče, který pomáhal uvázlým motoristům. Úřady dnes uvedly, že nikdo není pohřešován.

Region Emilia-Romagna zasáhly povodně také loni v květnu, vyžádaly si 17 mrtvých a škody za miliardy eur. Podle některých svědků jsou letošní povodně svým rozsahem ještě horší.

 

 

Podíl.
Exit mobile version