Aktualizace: 16.06.2024 11:57

Málkov (Chmoutovsko) – V Málkově na Chomutovsku se ráno střetl na železničním přejezdu v osadě Zelená nákladní vlak s osobním autem. Řidič vyvázl ze zdemolovaného vozu bez vážnějších zranění, při dechové kontrole mu ale policisté naměřili 3,33 promile alkoholu v dechu. Věc je kvalifikována jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, řekla ČTK severočeská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Na trati Kadaň – Dubina na Chomutovsku krátce po 5:30 vjel 50letý řidič vozidla Škoda Octavia na peron a částečně se zaklínil v trati. Projíždějící vlak toto vozidlo srazil. Naštěstí se nehoda obešla bez vážnějšího zranění, ale i přesto byl řidič převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ popsala nehodu Hyšplerová.

Nehoda se podle hasičů stala na železničním přejezdu v osadě Zelená. „Při srážce bylo vozidlo odhozeno mimo železniční přejezd, řidič z auta vylezl ještě před příjezdem našich jednotek. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a předali ho zdravotnické záchranné službě. Na havarovaném vozidle provedli protipožární opatření,“ řekl ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Milan Rudolf.

Na železniční trati byl od rána kvůli vyšetřování nehody a odstraňování vraku ze železničního náspu omezený provoz, vlaky tam jezdily jen po jedné koleji a nabíraly až dvacetiminutová zpoždění. Po 10:00 byl podle informací Českých drah provoz na trase plně obnoven.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.