Cestující v pražském metru od soboty musí počítat s třídenní výlukou na lince C mezi stanicemi Muzeum a Kačerov. Důvodem je výměna pražců na trati. Naopak díky ukončení rekonstrukce tramvajové trati v ulici Dukelských hrdinů se po více než měsíci vrací tramvaje do úseku Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice. V oblasti smyčky Výstaviště budou práce ale ještě pokračovat, tramvaje tam nepojedou až do 25. listopadu.

Dopravní podnik o prodlouženém víkendu vymění mezi stanicemi metra Vyšehrad a I. P. Pavlova 406 pražců, které tam podle mluvčí Anety Řehkové jsou od zahájení provozu metra v květnu 1974. V úseku Muzeum–Kačerov tak musí lidé do půlnoci na úterý využít náhradní autobusovou dopravu XC, která jede z Hlavního nádraží přes Muzeum, I. P. Pavlova a Vyšehrad na Pražského povstání a dále přes Pankrác a Budějovickou až na Kačerov.

Tramvajovou trať v ulici Dukelských hrdinů v Holešovicích začal dopravní podnik opravovat počátkem září, přičemž poslední část rekonstrukce se týká už jen smyčky Výstaviště. Kvůli tomu proto od soboty do 25. listopadu jezdí tramvajová linka 6 odklonem po trase Kubánské náměstí – Maniny – Libeňský most.

„V souvislosti s výlukou provozu tramvají na části libeňského soumostí dál platí odklonové trasy denních linek tramvají 1, 12, 14, 25, 27, 31, noční 94 a historické 42. Současně dochází ke změně trasy náhradní noční autobusové dopravy X94, která bude od soboty 26. října 2024 vedena v trase Palmovka – Nádraží Holešovice,“ uvedl dopravní podnik.

Podíl.