Aktualizace: 27.07.2024 12:49

Paříž – Tenistka Karolína Muchová kvůli dešti zatím na olympijských hrách v Paříži nezahájila svůj zápas 1. kola proti šestnácté nasazené Leylah Fernandezové z Kanady. Pořadatelé program úvodního hracího dne na otevřených kurtech odložili na 13:30, může se ale ještě posunout. Vinou nepříznivého počasí se nyní hraje jen na dvorcích Philippea Chatriera a Suzanne Lenglenové, které mají zatahovací střechu.

V Paříži panuje nadále deštivé počasí, které poznamenalo i páteční slavnostní zahájení. Muchová měla ve 12:00 nastoupit jako první na kurtu číslo devět, ale jeho antuku stejně jako na ostatních venkovních dvorcích zakrývá ochranná plachta proti dešti. Ten by měl podle předpovědi počasí trvat ještě několik hodin.

Podle rozpisu by měla být dnes Muchová v akci ještě ve čtyřhře, s Lindou Noskou mají hrát jako třetí na dvanáctce. Třetí utkání v pořadí mají naplánované také Tomáš Macháč ve dvouhře a obhájkyně deblového zlata Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Pro olympijský turnaj mají dva dvorce zatahovací střechu. Hrají na nich světová jednička Iga Šwiateková z Polska proti Rumunce Irině-Camelii Beguové a finalistka nedávného Roland Garros Jasmine Paoliniová z Itálie s jinou Rumunkou Anou Bogdanovou.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.