Komerční prezentace Aktualizace: 28.06.2024 15:21

Kyjev – Ruské ministerstvo obrany hlásí dobytí obce Rozdolivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Kyjev se k tvrzení Moskvy nevyjádřil. Ukrajinské úřady mezitím informovaly o čtyřech obětech ruského bombardování obce Ňju-Jork ve stejném regionu. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.

„Jednotky jižní skupiny vojsk aktivními kroky osvobodily osadu Razdolovka v Doněcké lidové republice (DNR) a obsadily výhodnější pozice,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany podle agentury Interfax. Použilo přitom terminologii, kterou využívá při ruské invazi na Ukrajinu pravidelně: osvobození znamená dobytí a okupaci, DNR je název pro jeden ze dvou mezinárodně neuznaných proruských separatistických útvarů na východě Ukrajiny. Razdolovka je ruský název ukrajinské obce Rozdolivka.

Ukrajinská oblastní prokuratura v Doněcké oblasti mezitím na facebooku informovala o smrti čtyř civilistů kvůli ruskému útoku na obec Ňju-Jork, která se nachází nedaleko frontové linie. Další tři lidé, včetně osmileté dívky, byli podle úřadu zraněni.

Podíl.
Exit mobile version