Komerční prezentace Aktualizace: 28.06.2024 17:02

Mladá Boleslav – Fotbalová Mladá Boleslav změnila majitele, nový prezident klubu David Trunda převzal majoritní podíl po Josefu Dufkovi. Středočeský klubu to uvedl na svém webu. Převod 51 procent akcií se uskutečnil po čtvrtečním jednání představenstva a valné hromady. Trunda dosud působil v klubu jako generální ředitel.

Dlouholetý prezident Dufek vlastnil majoritní balík akcií prostřednictvím společnosti Gema MB. Teď se ho definitivně vzdal. Dalšími akcionáři zůstávají město (34 procent), firma Realstav (11) a spolek FK Mladá Boleslav (4). Zároveň se také obměnilo představenstvo.

Trunda je nejen novým prezidentem, ale také předsedou představenstva. S Dufkem v poslední době jednal i někdejší předseda fotbalového svazu František Chvalovský. V minulosti již projevil zájem o Slavii nebo Plzeň, zjišťoval také situaci kolem Českých Budějovic nebo Karviné. V případě, že by se ve městě automobilů dohodl, hodlal tam přivést i bývalého sparťanského a reprezentačního trenéra Jozefa Chovance.

Vývoj však nabral jiný směr. Trunda v květnu svolal mimořádné představenstvo, kritizoval nejvyšší vedení a nabídl i svou rezignaci. Přijata nebyla, teď se klubu sám ujal jako majitel. Bývalý generální ředitel fotbalové Slavie působil také v hokejové Kometě Brno nebo v golfu. Dlouhodobě je spojován s podnikatelem Jiřím Šimáněm, který měl letos údajně o vstup do Boleslavi také zájem.

Podíl.
Exit mobile version