Aktual.: 6.10.2024 18:37

Mladá Boleslav – Fotbalisté Mladé Boleslavi v 11. kole první ligy remizovali doma bez gólů s Ostravou. Středočeši, kteří ve čtvrtek podlehli v úvodním kole Konferenční ligy 0:2 na hřišti arménského týmu FC Noah, nezvítězili v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a v tabulce jsou devátí. Baník bodoval pošesté v řadě a vrátil se na čtvrtou příčku.

Mladá Boleslav remizovala v lize potřetí za sebou, stejný počet zápasů doma nevyhrála. Ostrava nenavázala na poslední triumf na hřišti dnešního soupeře, venku ale prodloužila sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Baník měl v prvním poločase více ze hry, skórovat ale mohly oba celky. Už ve druhé minutě si Holzerův přízemní centr našel ve vápně Prekop a trefil tyč domácí brány. O chvíli později se na druhé straně Kušej zbavil Chaluše a šel sám na Markoviče, ostravský brankář ho ale vychytal.

Aktivní byl tradičně hostující kapitán a bývalý hráč Mladé Boleslavi Ewerton, který ve 12. minutě nevyužil dobré střelecké pozice po narážečce s Prekopem. V 22. minutě zakončil pohlednou kombinaci domácích Mašek, stál ale v těsném ofsajdu.

Následně se hra přece jen uklidnila a ubylo i šancí. Mezi tři tyče se nevešel ani Ewertonův obstřel ze závěru úvodního dějství a podobně dopadl i na druhé straně Ladra.

Slezané vstoupili lépe také do druhého poločasu a po několika menších šancích měli v 57. minutě jednu vyloženou. Ewerton po svižné kombinaci unikl všem obráncům a běžel sám na Trmala, ten ale jeho střelu vykopl.

V 74. minutě znovu zahrozili i domácí, když Kušej našel na zadní tyči Maška a jeho zakončení zlikvidoval i díky včasnému vyběhnutí Markovič. O chvíli později si brankář hostů připsal dobrý zákrok i po Ladrově skryté křižné střele.

Závěr duelu už se obešel bez větších příležitostí. Souboj Mladé Boleslavi s Ostravou skončil v lize remízou po 12 vzájemných zápasech.

Hlasy trenérů po utkání:

Andreas Brännström (M. Boleslav): „Bod toho pro nás v tabulce tolik nemění, ale v kontextu posledních dní, menšího odpočinku a velkého zklamání po utkání v Arménii, jsme odvedli dobrou práci. Na začátku zápasu jsme byli pod tlakem, Baník hrál opravdu dobře. Pak jsme ale změnili pár věcí a postupně jsme se dostali do zápasu. Druhý poločas už byl od nás lepší, důležité je i čisté konto. Mohli jsme prohrát, ale i vyhrát, šance byly na obou stranách. Po porážce s FC Noah jsme si museli promluvit, tým zareagoval dobře. Máme náročný program, před každým zápasem musíme zvážit stav mužstva. Se sestavou jsme čekali až do dneška, viděli jsme ale i podle dat a na základě pohovorů, že to hráči zvládnou. Proto jsme do sestavy oproti pohárovému utkání příliš nesahali.“

Pavel Hapal (Ostrava): „Je to asi zasloužená remíza. První půli jsme byli lepším mužstvem, i když šance měly oba týmy. Druhý poločas už jsme nebyli tak silní na míči, nepovedlo se nám to ani oživit v průběhu zápasu. Pozitivní je, že jsme odehráli utkání s čistým kontem. Naopak je negativní, že se nám nepodařilo vstřelit gól, trápila nás koncovka. Je třeba i respektovat sílu soupeře. Možná jsme si mohli myslet, že by jim mohly po utkání Konferenční ligy docházet síly, ale to se nepotvrdilo. Jsou trénovaní, jsou to profíci, takže jsme na to ani v přípravě nekladli žádný velký důraz.“

FK Mladá Boleslav – Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Starý – Caletka, Antoníček – Rouček (video). ŽK: Matějovský, Jawo, Kušej – Aririerisim, Pojezný, Boula, Kubala. Diváci: 2791.

M. Boleslav: Trmal – Vydra, Suchý, Králik – Kostka, Mareček (69. Langhamer), Sakala, Fulnek – Kušej, Ladra (80. Matějovský) – Mašek (90. Jawo). Trenér: Brännström.

Ostrava: Markovič – Aririerisim, Chaluš, Pojezný – Buchta (86. Rusnák), Rigo, Boula, Holzer – Šín (65. Klíma), Ewerton – Prekop (65. Kubala). Trenér: Hapal.

Podíl.