Komerční prezentace Aktual.: 9.10.2024 14:05

Mladá Boleslav – Hokejisté Mladé Boleslavi a Hradce Králové změří síly ve čtvrteční předehrávce 10. kola extraligy. Bruslaři se před svými diváky představí potřetí za sebou, a pokud budou úspěšní, posunou se na druhé místo za vedoucí Litvínov. Tým Mountfieldu bude usilovat o první bodový zisk v arénách soupeřů.

Právě Litvínov dokázali Středočeši v neděli při posledním vystoupení porazit (3:2 v prodloužení) a připsali si tak třetí vítězství za poslední čtyři utkání. Podařilo se jim to i přes určité rezervy v jejich hře. „Po celou dobu utkání je tam spousta nepřesností, na které se musíme zaměřit,“ zdůraznil asistent trenéra Martin Slánský.

Poukázal zejména na slabší koncovku. „I do budoucna nás může mrzet. Nevyužijeme šance, které si připravíme. A samozřejmě přesilová hra, která nás trápí. V rozhodujících chvílích si nedokážeme pomoct. Vítězství si vážíme, do dalších utkání se ale musíme zlepšit,“ prohlásil Slánský.

Královéhradečtí mají mimo svůj stadion co napravovat. Venku dosud odehráli čtyři zápasy, nezískali ani bod a mají z nich nelichotivé skóre 7:18. Velkým povzbuzením pro družinu kouče Tomáše Martince by ale mohl být úspěch ve východočeském derby – v neděli zdolal Hradec Králové na domácím ledě největšího favorita na zisk mistrovského titulu Pardubice 2:1 v prodloužení.

„Nemáme špatný tým, ale liga je celkem vyrovnaná a začátek se nám prostě nepovedl. Teď jsme předvedli výkon, který chceme předvádět pořád, a doufám, že i budeme. Kluci hráli fakt parádně. Bruslili v pěti zpátky a v pěti dopředu. Věřím, že už půjdeme tabulkou jen nahoru a dostaneme se do trochu klidnějších vod, aby se nám taky lépe hrálo a dýchalo,“ uvedl gólman Filip Novotný.

Právě z Mladé Boleslavi, kde strávil dvě sezony, na východ Čech přišel. Nyní ho čeká první návrat do předchozího působiště. „Vím, že Hradec má s Boleslaví dlouhodobě problémy a úplně se mu proti ní nedaří. Doufám, že tam pojedeme se stejným výkonem a nasazením, navážeme na výkon z derby a odvezeme nějaké body, protože tabulka je opravdu vyrovnaná,“ přál si Novotný.

Statistické údaje před zápasem 10. kola hokejové extraligy

BK Mladá Boleslav (4.) – Mountfield Hradec Králové (11.).

Začátek zápasu: 17:30.

Nejproduktivnější hráči: Dominik Lakatoš 7 zápasů/8 bodů (3 branky + 5 asistencí) – Jordann Perret 9/6 (2+4).

Statistiky brankářů: Dominik Furch průměr 1,66 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,61 procenta a jednou udržel čisté konto, Jan Růžička 5,00 a 87,18 – Filip Novotný 2,21 a 91,47, Stanislav Škorvánek 2,48, 88,51 a jednou udržel čisté konto.

Zajímavosti:

– Mladá Boleslav vyhrála šest z osmi utkání v této sezoně.

– Bruslařský klub zvítězil doma ve čtyřech z pěti duelů.

– Mountfield po úvodní sérii čtyř porážek vyhrál tři z posledních pěti zápasů.

– Hradec Králové nebodoval ani v jednom ze čtyř duelů venku v novém ročníku.

– Mladá Boleslav vyhrála šest z posledních sedmi vzájemných soubojů v extralize.

– Hradec Králové se utkal s Mladou Boleslaví v srpnu v přípravě a prohrál doma 2:4.

– Slovenský útočník Pavol Skalický z Mladé Boleslavi dnes slaví 29. narozeniny.

Podíl.
Exit mobile version