Aktualizace: 25.06.2024 18:51

Varšava – Osminásobný mistr světa Sébastien Ogier po dopravní nehodě v přípravě odstoupil z Polské rallye, která odstartuje ve čtvrtek. Francouzský pilot, spolujezdec Vincent Landais i další dvě osoby skončili v nemocnici, ale vážná zranění neutrpěli. Informoval o tom web šampionátu.

Nehoda se stala dnes ráno, když si Ogier s Landaisem projížděli trať pro sobotní desátou a čtrnáctou rychlostní zkoušku. Poblíž vesnice Wlosty se srazili s jiným autem, ve kterém jeli devětašedesátiletý muž a sedmašedesátiletá žena.

Na místě zasahovali hasiči a účastníci nehody byli převezeni do nemocnice. „Všichni podstoupili vyšetření, která ukázala, že neutrpěli vážná zranění. Landais byl okamžitě propuštěn, ale Ogier zůstane přes noc na pozorování,“ uvedl tým Toyota s tím, že zvažuje možnost startu náhradníků.

Čtyřicetiletý Ogier je druhým nejúspěšnějším jezdcem rallye po krajanovi Sébastienu Loebovi. Poslední titul získal v roce 2021, od té doby absolvuje jen vybrané závody. Letos vyhrál v Chorvatsku a v Portugalsku, celkem má na kontě 60 dílčích prvenství.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.