Komerční prezentace Aktual.: 7.10.2024 10:07

Praha – Ministerstvo financí navrhuje vládě povýšení ředitele Generálního ředitelství cel Marka Šimandla do hodnosti generálmajora. Vláda návrh posoudí ve čtvrtek společně s návrhy dalších ministerstev na povýšení do generálských hodností a následně ho předloží prezidentu Petru Pavlovi, aby o jmenování rozhodl. Prezident v podzimním termínu jmenuje nové generály 28. října.

Šimandl, který má nyní hodnost brigádního generála, působí u bezpečnostních sborů 19,5 roku, v čele Generálního ředitelství cel je od července 2022. Předtím čtyři roky řídil Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI), před nástupem do civilní rozvědky působil také v Národním úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), v Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) a v Bezpečnostní informační službě (BIS).

„Po celou dobu služby prokazoval výborné manažerské schopnosti. Jeho jmenování do služební hodnosti generálmajor lze logicky považovat za význačnou formu ocenění jeho dosavadního výkonu služby v rámci jeho profesní kariéry,“ uvedlo o Šimandlovi ministerstvo financí.

Na čtvrteční jednání vlády předkládají návrhy na povýšení do generálských hodností také ministerstva spravedlnosti, vnitra a obrany.

Podíl.
Exit mobile version