Aktualizace: 25.05.2024 12:21

Praha – Mezinárodní hokejová federace (IIHF) dnes v Praze ocenila českou reprezentaci, která v roce 1998 ovládla v Naganu historicky první olympijský turnaj s hráči NHL. Tým vedený kapitánem Vladimírem Růžičkou se stal třetím držitelem takzvané „Milestone Award“ udělované komisí historiků mezinárodní federace.

V pražském Clarion Congress hotelu byli dnes oceněni i bývalý rumunský obránce Desideriu Varga, jež získal Richard „Bibi“ Torriani Award pro hokejistu ze země mimo světovou špičku, a Anatolij Brezvin z Ukrajiny. Ten převzal Cenu Paula Loicqa za přínos světovému hokeji.

Vyznamenán byl i proslulý americký sportovní komentátor Al Michaels, který získal premiérově udělovanou „Media Award“, a bývalý švýcarský útočník a poté i trenér a funkcionář Markus Graf. Jako první v historii převzal „The Johan Bollue Award“ za podporu a rozvoj mládežnického hokeje.

IIHF letos slavnostní ceremoniály tradičně doprovázející mistrovství světa rozdělila na dvě akce. V neděli budou do Síně slávy uvedeni hvězdný český útočník Jaromír Jágr a další dva forvardi, kteří sbírali úspěchy v československé reprezentaci, Jaroslav Pouzar a Igor Liba.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.