Medvěd napadl a usmrtil pětapadesátiletého houbaře ve slovenském okrese Liptovský Mikuláš. Podle serveru deníku Sme je to druhý takový případ v historii Slovenska, první se odehrál v roce 2021 ve stejné oblasti.

Slovenští záchranáři stručně informovali o tom, že muž, k němuž vyslali vrtulník, navzdory snaze zdravotníků svým zraněním podlehl. Server Sme napsal, že muž vyrazil na houby u obce Hybe, když ho před polednem napadl medvěd. Muž utrpěl vážná zranění, kterým pak podlehl. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policie a zamířil tam také speciální zásahový tým.

Podle slovenského Denníku N byl muž v lese ještě s dalším člověkem. Je možné, že ten přivolal pomoc. Sme poznamenává, že je to druhé přímé smrtelné zranění, které na Slovensku člověku způsobil medvěd hnědý. První takový případ se stal před třemi lety také na Liptově. Většina takových incidentů nicméně nekončí tragicky.

Letos v březnu na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách zemřela 31letá Běloruska, kterou předtím pronásledoval medvěd. Smrtelné zranění jí ale nezpůsobilo zvíře, nýbrž pád z výšky.

Podíl.
Exit mobile version